Heinäkuun helle voi vielä pelastaa Nokkakiven kesän

Kolea kesäkuu rokotti kävijämäärää Nokkakiven huvipuistossa Laukaan Lievestuoreella. Ennätyskasvua tuskin on luvassa, mutta kävijämäärissä päästäneen silti yli viime vuoden.

huvipuistolaitteet
Nokkakiven kummitusjuna
Yle

Viime vuonna Nokkakiven puistossa vieraili kesän aikana noin 34 000 ihmistä. Tämän vuoden tavoite oli 40 000 kävijää, mutta sitä tuskin enää tavoitetaan. Toimitusjohtaja Lauri Vartiainen arvioi, että tänä kesänä kävijöitä kertynee tuhat pari enemmän kuin vuosi sitten.

– Hyvä puoli on, että suurin osa kävijöistä tulee meille vasta heinäkuussa eli jos nyt tälle kesälle oli pakko saada joku huono jakso, niin kesäkuu oli parempi vaihtoehto. Vielä siis ehtii kiriä takamatkan, mutta huimia kasvulukuja ei enää uskalla toivoa, Vartiainen toteaa.

Nokkakivessä on viime vuosina totuttu huimaan kasvuun. Viime vuonna kävijämäärä kasvoi 17 prosenttia ja sekin oli jo alakanttiin, kun verrataan aiempiin vuosiin.

– Neljä edeltävää kesää kävijämäärät ovat tyypillisesti kasvaneet 25 prosenttia kesässä eli prosenteissa olemme nousseet hurjaa vauhtia. Siinä mielessä tämä kesä tulee olemaan pikkuisen huonompi, Lauri Vartiainen laskee.

Tavoitteena tukkijoki ja vuoristorata

Nokkakiven suosio on kasvanut sitä mukaa, kun sana 9-tien varressa sijaitsevasta huvipuistosta on levinnyt. Sen lisäksi Nokkakivessä on panostettu puiston tarjontaan: lähes joka vuosi on hankittu joku uusi laite.

– Tänä vuonna avattiin pienille muksuille Peppi-karuselli ja myös viime vuonna avattu kummitusjuna vetää edelleen, Vartiainen kertoo.

Kummitusjuna on Nokkakiven toistaiseksi suurin investointi. Laitteen hankkiminen maksoi 200 000 euroa. Suunnitelmia on myös lähivuosille.

– Se on kiinni siitä, miten kassakone kilisee loppukesän aikana. Kyllähän meillekin pitäisi vuoristoratoja ja tukkijokia hankkia, mutta tuskin vielä ensi kaudeksi.