Lomakausi tuo huijausviestit yrityksiin – nyt yritetään pääosin sähköpostitse

Varma kesän merkki ainakin yrityksessä ovat tähän saakka olleet erilaiset laskutushuijaukset. Tekaistuilla laskuilla koetetaan saada yritys maksamaan olemattomista palveluista tai tavarasta. Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Matti Vuojärvi kertoo, että nyt huijarit käyttävät erilaisia sähköpostipetkutuksia.

Kotimaa
Mies lukee sähköpostia.
Yle

Yrityksissä eletään kesäloma-aikaa ja tämä tarkoittaa sitä, että myös laskutushuijarit ovat liikkeellä. Tämäkin kesälomakausi on tuonut tullessaan huijauslaskuja, kertoo Pohjois-Karjalan Yrittjät ry:n toimitusjohtaja Matti Vuojärvi.

– Niin kauan kuin minä muistan, niin tämä kesälomakausi on ollut ongelmallinen.

– Sellaisessa tilanteessa kun on lomatuuraajia ja ei niin sanotusti koko talon oma väki paikalla, niin aina on yritetty näitä laskutushuijauksia.

– Ne oli aikaisemmin pieniä laskuja, ihan tavallisista asioista. Nyt ne sitten tulevat entistä enemmän netin kautta, sähköpostitse.

Matti Vuojärven mukaan tänä kesänä vastaavanlaisia huijausviestejä on tullut entistä enemmän myös kuluttajille.

– Minulle itselleni viimeisin yritys oli erään paikallispankin lähestyminen. Sittemmin selvisi, etten ole edes pankin asiakas. Ja pankit ja viranomaisethan eivät tällä tavalla lähesty kuluttajia.

Vuojärven mukaan useissa huijaustapauksissa jäljet johtavat ulkomaille. Hän neuvookin deletoimaan kaikki epäilyttävät sähköpostiviestit.