Hämeenlinnan kesäteatteri uskoo että Orkesteri – The Everlast on kesän kassamagneetti

Kokonainen ehjä näytelmä voi olla hauskaa kesäteatteria, luottaa Hämeenlinnan Kesäteatterin ohjaaja Martti Töttölä. Teatteri odottaa ensi kertaa kesäteatterissa esitettävän Orkesteri – The Everlast –näytelmän tuovan katsojia ja maksavan vanhoja tappioita.

kulttuuri
Kohtaus näytelmästä Orkesteri - The Everlast
Esko Tuovinen / Hämeenlinnan kesäteatteri

Hämeenlinnan Kesäteatteri odottaa vaivalla hankitun menestysnäytelmän Orkesteri – The Everlast tuovan katsomoon ainakin 10 000 kesäteatterin ystävää. Samalla teatterin ohjaaja Martti Töttölä julistaa, että Hämeenlinnalla on tarjolla vaihtoehto; ei farssia eikä musikaalia, vaan kokonainen ehjä näytelmä.

KOM-teatterissa mainetta ja menestystä niittänyttä Orkesteri – The Everlastia ei ole aiemmin esitetty kesäteatterissa. Se kertoo tanssiorkesterista, jonka parhaat päivät ovat takanapäin. Urat alkavat hakea uusia uomia, kun hääkeikkaan valmistautuvan bändin takahuoneeseen ilmestyy Idols-voittaja.

– Ei ollut lainkaan itsestään selvää, että saisimme näytelmän, olihan ohjaaja Matti Ijäs saanut jo oikeudet tekstin elokuvaversioon, kertoo näytelmän saamista suurena työvoittona kuvaava Martti Töttölä.

Lavalle Hämeenlinnassa astuvat Marika Heiskanen, Risto Korhonen, Matti Onnismaa, Kalle Pylvänäinen ja Sauli Suonpää. Teksti on Leo Okon.

Näytelmän ensi-ilta on ensi torstaina 10. päivä. Esityskausi päättyy elokuun 8. päivä.