Työelämän paineet patistavat töihin yhä kauemmas kotiovelta

Kainuussa sata kilometriä ei ole erityisen pitkä työmatka. Työmatkan sijasta paineita luo työelämän laajempi muutos, jossa työnhakija tuntee olevansa hukassa. Työnhakijoita on niin paljon, että yrityksillä on varaa pitää "piilotyöpaikkoja" pöydän alla ilman avointa hakua.

talous
Nuoria kuvattuna kadulla pelkät jalat näkyvissä.
Yle

TE-toimistot tarjoavat työttömille työtä yhä enemmän oman kunnan ulkopuolelta. Kainuun TE-toimiston palvelujohtaja Kati Kemppaisen mukaan Kainuussa on totuttu pitkiin työmatkoihin.

– Ei se sata kilometriä kovin kummoinen työmatka kuitenkaan ole. Kainuun sisällä työmatkailua tapahtuu ihan kiitettävästi.

Kemppaisen mukaan työnhakijat hakevat lähimaakuntien lisäksi töitä kasvukeskuksista kuten pääkaupunkiseudulta ja Oulun seudulta.

– Osalle se ei ole mikään ongelma, mutta jos kulkuvälinettä ei ole, käytännössä työn perässä on jopa mahdotonta liikkua. Tottakai se luo paineita. Työn rooli tai työn merkitys ihmisen elämässä pitäisi olla aika tärkeä. Silloin työn etsiminen lähialueelta tai kauempaakin pitäisi olla se tärkein asia, pohtii Kemppainen.

Kemppainen korostaa, että työnhakua suunniteltaessa lähtökohtana ovat työnhakijan toiveet. Ohjeistuksen mukaan työn pitäisi olla 80 kilomerin säteellä kotiovelta. Taustalla on Työ- ja elinkeinoministeriön linjaus, jonka mukaan TE-toimistojen on tarjottava avoimia työpaikkoja entistä suuremmalle joukolle.

Työvoimatoimisto.
Yle

Työnhaku voi olla kuurupiiloa – suurinta ääntä pitävä löytää paikan

Kemppaisen mukaan suurimmat paineet tulevat työelämän laajemmasta muutoksesta. Hankittua ammattitaitoa täytyy usein laajentaa täydennyskoulutuksella. Jotkin työpaikat häviävät kokonaan.

Työnantajat arvostavat toimeliaita työntekijöitä. Mikäs sen parempi motivaation osoitus, kuin itse lähetyä työnantajaa ja kysellä avoimia paikkoja.

Kati Kemppainen

– Työpaikkoja on, mutta suurin osa niistä on edelleen niin sanottuja piilotyöpaikkoja, eli ne vaativat työnhakijalta omatoimista työnhakua. Itseään pitää tarjota töihin, vaikka työilmoitusta ei olisikaan. Vain pieni osa tulee TE-toimistojen avoimeen hakuun, sanoo Kati Kemppainen Kainuun TE-toimistosta.

Työnhakijoita on niin paljon, että yrityksillä on varaa pitää paikkoja pöydän alla ilman avointa hakua.

– Piilotyöpaikkaan ei aktiivisesti haeta työntekijää. Sopivan työntekijän osuessa kohdalle yritys voi palkata hänet.

Yritykset eivät aina käynnistä raskasta rekrytointia.

– Joihinkin paikkoihin voi tulla satoja hakemuksia. Niiden läpikäyminen voi olla yrittäjälle liian työlastä. Siihen ei ole aikaa. Työnantajat arvostavat motivoituneita ja toimeliaita työntekijöitä. Mikäs sen parempi motivaation osoitus kuin itse lähetyä työnantajaa ja kysellä avoimia paikkoja, vinkkaa Kemppainen.

Sosiaalisen median rooli työnhaussa korostuu entisestään.

– Kun Facebookissa kirjoittelee, kannatta vinkata välillä, että olisi myös töitä vailla. Se leviää laajalle kaveriporukalle ja myös sitä kautta mahdollisuudet paranevat, sanoo Kainuun TE-keskuksen palvelujohtaja Kati Kemppainen.