1. yle.fi
  2. Uutiset

SM-liigakaupungit investoivat turvallisuuteen - viimeisiä joustokaukaloita asennetaan

Kaikilla jääkiekon SM-liigan joukkueilla on oltava kauden alkaessa joustava kaukalo. Isoin osa kuluista jäi kunnille, mutta esimerkiksi Tampereella loppumaksajia ovat seurat kohoavien hallivuokrien myötä.

urheilu
Hakametsän jäähalli.
Hakametsän jäähalli.Tomi Hänninen

Tampereen Hakametsän jäähalli saa ensi viikolla SM-liigan vaatiman joustokaukalon. Vanha kaukalo on purettu pois, ja uuden asentaminen alkaa maanantaina.

Monissa muissakin jäähalleissa on ahkeroitu tänä kesänä. Esimerkiksi Turussa ja Kuopiossa on asennettu joustokaukaloa tulevaa kautta varten. Kaikilla SM-liigan joukkueilla on oltava kauden alkaessa joustava kaukalo, jonka pitäisi vähentää tapaturmia taklaustilanteissa.

Tampereen liikuntajohtaja Pekka P. Paavolan mukaan kaukalo saadaan koottua viikossa. Peruskaukalo maksaa noin 100 000 euroa.

– Jääkiekkoliitolta ja liigalta saatiin 25 000 euroa. Kaupungille jää maksettavaksi noin 85 000 euroa, Paavola kertoo.

Tampereella uuden kaukalon hintaan joutuvat osallistumaan kaupungin lisäksi myös seurat kohoavien hallivuokrien myötä.

Ensimmäinen liigaottelu pelataan Hakametsän joustokaukalossa 12. syyskuuta, kun Ilves ja Tappara kohtaavat paikallisottelussa.

Pelaajat arvostavat joustokaukalon tuomaa turvallisuutta. Jääkiekon Pelaajayhdistyksen teettämässä kyselyssä liigapelaajat pisteyttivät tammikuussa turvallisuudeltaan parhaaksi juuri ne jäähallit, joissa pelattiin jo viime kaudella turvakaukalossa.

Lue seuraavaksi