Hamas vannoo kostoa taloiskusta – Gazassa jo toistakymmentä kuollutta

Israel on tehnyt ilmaiskun asuintaloon, jossa oli siviilejä ihmiskilpenä. Hamas sanoo iskevänsä kaikkia israelilaisia vastaan.

Palestiinalainen tyttö Al Abadlan perheen talon raunioissa Khanyonisissa, Gazassa 8. heinäkuuta 2014. Kuva: Mohammed Saber / EPA

Israelin ilmaiskuissa Gazaan on kuollut päivän aikana jo ainakin 14 ihmistä. Haavoittuneita on noin 80. Kyseessä on pahin välikohtaus palestiinalaisalueilla sitten marraskuun 2012.

Tuhoisin ilmaisku on tehty Hamasin jäsenen kotitaloon Gazan eteläosassa Khan Junisissa. Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut, heistä kaksi teini-ikäisiä, ja noin 25 ihmistä on haavoittunut. Sukulaiset ja naapurit olivat silminnäkijöiden mukaan kerääntyneet rakennuksen katolle ihmiskilveksi ensimmäisen, lennokin tekemän varoitusiskun jälkeen, mutta Israelin F-16-koneet ampuivat ohjuksen siviileistä huolimatta.

Hamas vannoi iskun jälkeen kostoa sanoen, että "kaikki israelilaiset" joutuisivat kohteeksi.

– Khan Junisin lasten joukkosurma on kammottava sotarikos, ja kaikkien israelilaisten täytyy nyt olla vastarinnan laillisia kohteita, Hamasin tiedottaja Sami Abu Zuhri sanoi lausunnossa.

Aiemmin päivällä neljä ihmistä kuoli ilmaiskussa autoon Gazan kaupungissa ja yksi ihminen Gazan keskiosassa. Illansuussa pelastushenkilökunta kertoi vielä kahden ihmisen kuolleen ja usean haavoittuneen Gazan kaupungissa.