Indonesia äänestää uudesta presidentistä

Vastakkain ovat kuvernööri Joko Widodo ja entinen kenraali Prabowo Subianto. Vaaleista povataan tasaisia. "Tämä on mahdollisesti tärkeä käännekohta", sanoo analyytikko Tobias Basuki uutistoimisto AFP:lle.

Indonesiassa äänestetään keskiviikkona maan uudesta presidentistä.

Uutistoimisto AFP kuvaa vaaleja "tiukimmiksi ja eripuraisimmiksi" sitten entisen diktaattorin Suharton kaatumisen: vastakkain ovat Jakartan kuvernööri Joko Widodo ja entinen kenraali Prabowo Subianto.

Widodoa, 53, pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana presidenttiehdokkaana, jolla ei ole kytköksiä maan autoritaariseen menneisyyteen.

62-vuotias Prabowo taas on Suharton entinen vävy. Huolta ovat äskettäin herättäneet hänen kommenttinsa demokratiasta: Prabowon kerrotaan sanoneen, ettei Indonesiaan sovi länsimainen poliittinen järjestelmä.

Tiistaina Widodolle povattiin 2,7 prosenttiyksikön etumatkaa Prabowoon. Vaalit ovat kuitenkin tasaiset, ja analyytikoiden mielestä kumpi tahansa voi kiriä voittoon.

Presidentinvaalien voittajasta tulee järjestyksessään toinen suoraan vaaleilla valittu Indonesian presidentti, AFP toteaa.

– Mitä tulee Indonesian demokratisoitumiseen, tämä on mahdollisesti tärkeä käännekohta, toteaa analyytikko Tobias Basuki AFP:lle.