1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Antti Rinne kummeksuu Haglundin sote-kritiikkiä – "Kermankuorinta jäi nyt ulos ratkaisusta"

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund esitti tämän päivän Kauppalehden haastattelussa ankaraa kritiikkiä sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksesta.

Antti Rinne.
Valtiovarainministeri Antti Rinne puolustaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Rkp:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund kutsuu Kauppalehden haastattelussa sotea suureksi epäonnistumiseksi. Rinteen mukaan soten perusratkaisu on kohdallaan. Rinne kertoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa myös terveiset ensimmäisestä eu-ministerikokouksestaan.

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) pitää kummallisena puolustusministeri Carl Haglundin (r.) puheita sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Rinne huomauttaa, että sote-ratkaisu on yksi keskeisimmistä rakennepakettiin littyvistä uudistuksista.

– Mielestäni tässä toteutui aika tasapainoisesti loppujen lopuksi se, että julkinen toteuttaa, tuottaa ja järjestää ja yksityinen täydentää. Kermankuorinta jäi nyt ulos tuosta ratkaisusta, Rinne näpäytti Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Rinteen mukaan sote-uudistuksen eteen täytyy tehdä vielä paljon töitä. Perusratkaisu on kuitenkin hänen mielestään nyt kohdallaan.

Kauppalehti: Haglundin mielestä sote-ratkaisu epäonnistui täysin

Haglund esitti tämän päivän Kauppalehden (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa kovaa kritiikkiä uudesta sote-ratkaisusta. Hän luonnehti ratkaisua pettymykseksi ja suureksi epäonnistumiseksi.

Haglundin mukaan keskusta pitkälti saneli sote-ratkaisun, perussuomalaiset peesasivat ja kokoomus ja SDP pettivät. Hänen mielestään asiakas eli potilas unohdettiin ratkaisussa tyystin.

Haglund sanoi myös, ettei olisi aikoinaan sopinut sotesta, jos olisi tiennyt lopputuloksen.