Oikeuskansleri sai yli 100 kantelua Suvivirsi-linjauksesta – kanteluista ei enää selvityspyyntöjä

Suvivirsi-keskustelun roihutessa oikeuskanslerin virastoon tehtiin yli 100 kantelua uskonnon harjoittamisesta koulussa. Kanteluissa arvosteltiin apulaisoikeuskanslerin linjausta. Virastosta kerrotaan nyt, että kantelut eivät ole enää vireillä.

Suvivirren kolmannen säkeistön sanat. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Kun Sivuvirsi-keskustelu roihusi keväällä kuumimmillaan oikeuskanslerin virastoon tehtiin yli 100 apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen linjausta arvostelevaa kantelua uskonnon harjoittamisesta koulussa.

Kantelut Suvivirren laulamisesta koulujuhlissa eivät johda muutoksiin. Oikeuskanslerinvirastosta kerrotaan, että kantelut eivät ole enää vireillä, eikä niistä ole selvityspyyntöjä.

– Suuri osa kanteluista käsiteltiin heti kun ne tulivat ja viimeisiin saatiin vastattua viime viikolla, kertoo esittelijä Outi Kostama oikeuskanslerinvirastosta.

Suvivirren laulamisesta koulujuhlissa keskusteltiin runsaasti, kun apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen linjasi keväällä, että voisi olla helpompaa luopua kokonaan aamuhartauksista ja jumalanpalveluksista. Puumalaisen linjauksen mukaan kouluissa laulettava Suvivirsi on uskonnollinen. Yleinen keskustelu Puumalaisen laajemmasta linjauksesta keskittyi Suvivirren kohtaloon.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi mietintönsä asiasta toukokuussa. Mietinnön mukaan Suvivirttä voi laulaa kouluissa jatkossakin.