Ainakin kaksi kuoli Ukrainan armeijan tykistötulitukseen Luhanskissa

Luhanskin kansantasavallan johtajaksi julistautuneen separatistijohtajan mukaan kapinalliset ovat pakottaneet Ukrainan armeijan joukot perääntymään Luhanskista.

Ulkomaat
Tarkastuspisteessä lähellä Luhanskia.
Ukrainalaisia vapaaehtoisia tarkastuspisteellä lähellä Luhanskia 29. kesäkuuta. Tarkastuspisteessä lukee vapaa Ukraina.Ivan Boberskyy / EPA

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja kuusi haavoittunut Ukrainan armeijan tykistön ammuttua Luhanskin kaupunkia Itä-Ukrainassa, Luhanskin kaupunginvaltuusto kertoi keskiviikkona uutistoimisto Itar-Tassille.

Kaupunginvaltuuston mukaan Ukrainan armeija ampui Luhanskiin yhteensä kolmetoista tykistöammusta. Ihmisuhrien lisäksi ne vahingoittivat rakennuksia sekä kaupungin infrastruktuuria.

Luhanskin kansantasavallan johtajaksi julistautunut Valeri Bolotov kertoi tiistaina The Voice of Russia -radiokanavalle, että Venäjä-mieliset separatistit ovat pakottaneet Ukrainan armeijan joukot perääntymään Luhanskista.

– Tasavallan puolustus on vahvistunut. Meillä on nyt panssaroituja ajoneuvoja ja tykistöjärjestelmiä käytössämme, Bolotov sanoi The Voice of Russialle.

Itar-Tassin mukaan tuntematon aseistautunut joukko on keskiviikkona ottanut haltuunsa poliisin nopean toiminnan keskuksen Donetskin kaupungissa.

Kaksikymmentä naamioitunutta ja maastopukuihin pukeutunutta konepistooleilla aseistautunutta henkilöä valtasi hallintorakennuksen, poliisin lehdistökeskus kertoi Itar-Tassille.

Ukrainan hallitus on ilmoittanut, että se aikoo piirittää separatistien hallussa olevat Donetskin ja Luhanskin kaupungit. Donetskissa on noin miljoona asukasta ja Luhanskissa vajaat puoli miljoonaa.

Itar-Tassin mukaan yhteensä yli 25 000 Ukrainan kansalaista on paennut taisteluja Luhanskista ja Donetskista Rostovin alueelle Venäjälle. Pakolaisista yli 9 000 on lapsia. Uutistoimiston mukaan pakolaisvirta Venäjälle jatkuu edelleen.

Lähteet: Itar-Tass