Vuorikiipeilijän ruumis löytyi Alpeilta 32 vuotta katoamisen jälkeen

Katoamishetkellään Patrice Hyvert oli 23-vuotias. Hän lähti yksin kiipeämään Aiguille Verte -nimisen vuoren länsirinnettä. Huono sää pääsi yllättämään Hyvertin iltapäivällä.

Ulkomaat
Mont Blanc -vuoristoalue Chamonixista kuvattuna.
Mont Blanc -vuoristoalue Chamonixista kuvattuna.Horacio Villalobos / EPA

Vuorikiipeilijät ovat tehneet kaamean löydön Alppien korkeinta huippua Mont Blancia ympäröivältä vuoristoalueelta Ranskassa. He löysivät 32 vuotta sitten kadonneen kollegansa jäätyneen ruumiin.

Kaksi vuorikiipeilijää löysi Patrice Hyvertin ruumiin viime torstaina. Hyvert oli kadotessaan kouluttautumassa vuoristo-oppaaksi. Hänet nähtiin elossa viimeisen kerran maaliskuun 1. päivänä vuonna 1982.

Katoamishetkellään Hyvert oli 23-vuotias. Hän lähti yksin kiipeämään Aiguille Verte -nimisen vuoren länsirinnettä. Huono sää pääsi yllättämään Hyvertin iltapäivällä.

Toinen kiipeilijä evakuoitiin samalta vuorelta kaksi päivää myöhemmin, mutta Hyvertiä ei koskaan löydetty.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan poliisi on vahvistanut, että jäätynyt ruumis on tunnistettu Hyvertiksi. Hänen henkilöllisyystodistuksensa löytyi vainajan lompakosta.

Löytö järkytti Hyvertin 82-vuotiasta isää Gerardia.

– Olen vuorimies ja minusta olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt sinne ylös. Hänen oli parempi olla vuorella kuin arkussa. Hän oli siellä elementissään, Gerard sanoi RTL Radiolle.

Mont Blancin vuoristoalueen vaarallinen maasto ja ankarat sääolot vaativat useiden vuorikiipeilijöiden hengen vuosittain. Useimmiten kadonneiden ruumiit löytyvät seuraavana vuonna vuorten lumipeitteen sulaessa.

Korjaus: Gerard on vainajan isä, ei isoisä.

Lähteet: Reuters