1. yle.fi
  2. Uutiset

Costa Concordian nostaminen alkaa todennäköisesti maanantaina

Operaatioon osallistuvien tahojen mukaan noston aikana alueen merenkulkua tullaan rajoittamaan ja sinne julistetaan lentokielto.

Ulkomaat
Italian poliisin heinäkuun alussa julkistamaa kuvaa Costa Concordialta.
Italian poliisin heinäkuun alussa julkistamaa kuvaa Costa Concordialta.Arma dei Carabinieri / EPA

Italiassa Giglion saaren edustalla karille ajaneen loistoristeilijä Costa Concordian kellutus- ja hinausoperaation on määrä alkaa ensi maanantaina.

Laivan omistava risteily-yhtiö Costa Crociere ja Italian pelastuspalveluvirasto ilmoittivat keskiviikkona tiedotteella, että operaation tarkka aloitushetki riippuu sääolosuhteista ja Italian ympäristöviranomaisten hyväksynnästä.

– Meripelastusryhmä on varmistanut, että Concordian uudelleenkellutuksen on määrä alkaa maanantaina 14. heinäkuuta. Lopullinen varmistus operaation alkamisesta ilmoitetaan päivää ennen töiden alkua, tiedotteessa kerrotaan.

Operaatioon osallistuvien tahojen mukaan tehtävän aikana alueen merenkulkua tullaan rajoittamaan ja sinne julistetaan lentokielto. Projektin odotetaan kestävän useita päiviä.

Kun alus on saatu taas kellumaan, niin se on tarkoitus hinata Genovan satamaan ja purkaa osiksi.

290-metrinen risteilyalus ajoi karille Giglion saaren rannassa tammikuussa 2012. Turmassa kuoli 32 ihmistä ja sen jälkihoidon hinnaksi on arvioitu jopa 600 miljoonaa euroa.

Costa Concordian kapteenia Francesco Schettinoa syytetään taposta, laivaonnettomuuden aiheuttamisesta ja aluksen hylkäämisestä ennen kuin kaikki laivan matkustajat oli evakuoitu. Onnettomuushetkellä laivalla oli 4 229 ihmistä.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi