1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle Uutisten toimittaja Jerusalemissa: Konflikti puheenaihe kaikilla kanavilla

Yle Uutisten toimittaja Mikko Lindqvist kertoo, ettei kiristynyt tilanne juuri näkynyt vielä matkalla Tel Avivin lentokentältä Jerusalemiin, vaan ihmisiä vaikutti olevan liikkeellä normaaliin tapaan.

Israelin armeijan ohjus tuhosi Gazan kaistaleelta laukaistun raketin taivaalla keskiviikkona. Kuva: Thomas Coex / AFP

Jerusalemiin yöllä saapunut Yle Uutisten toimittaja Mikko Lindqvist kertoo, ettei kiristynyt tilanne juuri näkynyt vielä matkalla Tel Avivin lentokentältä Jerusalemiin.

–  Ihmisiä oli liikkeellä autoilla ja myös kaduilla mielestäni aikalailla normaaliin tapaan.

Lindqvistin mukaan Tel Avivin lentokentällä oli kuitenkin opastuskylttejä mahdollisia hälytyksiä varten.

–  Olen käynyt täällä aiemmin useita kertoja, enkä ainakaan muista nähneeni aiemmin kylttejä, joissa opastettiin suojaan, jos rakettihälytys soitettaisiin Gazasta ammutun raketin takia.

Hän kertoo, että tilanne on puheenaihe kaikilla uutiskanavilla.

– Hyvin tarkkaan seurataan uhrilukuja, ja Israelin viestimissä myös esimerkiksi sitä, miten heidän käytössään oleva ohjustorjuntajärjestelmä toimii ja kuinka hyvin se raketteja torjuu.

Lindqvist on puhunut muun muassa läheltä Gazaa kotoisin olevan israelilaisen kanssa.

– Hän ei ollut huolissaan. Hän peräti toivoi, että Hamasin ampuma raketti osuisi Tel Aviviin, koska hänen mukaansa vasta sillloin asiassa otettaisiin käyttöön riittävän kovat keinot. Toisaalta palestiinalaisten kannalta tilanne on tietenkin aivan toinen, mutta heitä en ole vielä tavannut.