1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

NHL:n pikakiituri kurvaili taalajäiltä Merikarvialle

Oli helle tai ei, rehkivät NHL:ssä pelaavat ja sinne tähtäävät kiekkoilijat täysillä kaukalossa. Merikarvian Puck Camp -leirin ohjaaja, tuore MM-hopeamitalisti Erik Haula haluaa antaa jotain takaisin lajille, jolta on saanut paljon. Juniorit olivat aamujäillä ihmeissään keskushyökkääjän vauhdista.

urheilu
Erik Haula seisoo jääkiekkojunioreiden keskellä.
Yle

Jos mielii pelata jääkiekkoa huipulla, pitää olla valmis vuodattamaan hikeä kylmässä jäähallissa helteisen aurinkorannan sijaan. Oivaa esimerkkiä näyttää Minnesota Wildin hyökkääjä Erik Haula, jonka treenipäivä Merikarvian Puck Camp -jääkiekkoleirillä alkoi jo kukonlaulun aikaan.

– Pojat tekevät hyvin hommia ja näkee, että he ovat innolla mukana. Se kannustaa myös meitä valmentajia, kun huomaa poikien halun kehittyä, antaa Haula kiitosta leirille osallistuville pojille.

Merikarvian Puck Camp järjestään nyt ensimmäistä kertaa. Haulan lisäksi ohjaajina toimivat muun muassa Joel Armia ja Antti Raanta. Junioriliigoihin nuorena suunnannut Haula haluaa auttaa junioreita eritoten luistelussa.

– Tärkeitä juttuja ovat luisteluasento ja se, mistä potku lähtee. On monia tapoja harjoitella luistelua. Kukaan ei voi sanoa, mikä on oikea ja mikä on väärä. Tiedän, mikä on toiminut minulla ja niitä pikku juttuja yritän opettaa noille pojille.

Paikka NHL:ssä ja MM-hopea kauden kohokohdat

Porilaislähtöisen Erik Haulan oma kausi oli menestys. Mies murtautui Minnesota Wildin kokoonpanoon, pelasi erinomaiset pudotuspelit NHL:ssä ja sai lopulta kaulaansa vielä hopeamitalin Minskin MM-kisoista.

– Kun kauteen lähdettiin, yritin pitää vain itseluottamuksen koko ajan korkealla. Olen pikkupojasta lähtien unelmoinut pelaamisesta NHL:ssä ja kun sain mahdollisuuden, päätin käyttää sen.

Puck Camp -leirin nuorukaisiltakaan eivät ole Erik Haulan avut jääneet huomaamatta.

– Haula on NHL:n nopein luistelija, kuului viiltävä analyysi junioreiden joukosta.

Lue seuraavaksi