Ensimmäistä F1-voittoaan jahtaava Valtteri Bottas: "Nykyään uskallan sanoa tiukemmin, mitä auto vaatii"

Nastolalaiskuljettaja on pärjännyt tällä kaudella paremmin kuin uskalsi odottaa. Menestys on tuonut myös itsevarmuutta. Bottas ei enää arastele sanoa suoraan parannusehdotuksiaan tallilleen ja tiimilleen.

urheilu
Valtteri Bottas tuuletti kolmossijaa.
Valtteri Bottas tuuletti kolmossijaa. AFP / Lehtikuva

Valtteri Bottas janoaa menestystä formuloiden kuninkuusluokassa loppukauden kilpailuissa. Kahdesti palkintosijoille yltänyt Williams-kuski tähyää kolmatta sijaa kuljettajien kokonaispistetilastossa.

Esimerkiksi seuraavaksi ajettavaa Hockenheimin rataa hän pitää itselleen hyvänä uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton tavoittelussa.

– Nopeissa mutkissa autosta puuttuu pitoa. Mitä enemmän suoria on, sitä parempi. Hockenheimissa pitkiä suoria on paljon.

Vaikean viime vuoden jälkeen en olisi odottanut ihan näin isoja parannuksia.

Valtteri Bottas

Sääntömuutokset ovat avittaneet Williams-tallin nousua. Bottas kehuu myös tiimin yhteispelin parantuneen. Esimerkiksi varikkopysähdykset ja tiimin sisäinen päätöksenteko ovat menneet parempaan suuntaan.

Menestyksen ja kokemuksen tuomalla varmuudella nastolalaiskuljettaja saa myös oman äänensä aiempaa paremmin kuuluville.

– Viime vuonnakin oli hyvä fiilis, ja kommenttejani kuunneltiin. Olen aina saanut tiimiltä tukea ja arvostusta. Jos viime vuoteen vertaa, nykyään uskallan itse sanoa suoraan ja tiukemmin tiettyjä asioita, esimerkiksi mitä auto vaatii.

"Tuuria tarvitaan"

Kausi on kuitenkin ollut Bottakselle monella tavalla yllätys. Keväällä hän ei olisi vielä uskonut pärjäävänsä näin hyvin.

– Vaikean viime vuoden jälkeen en olisi odottanut ihan näin isoja parannuksia. On ollut myönteinen yllätys, että auto on ollut tänä vuonna näin nopea.

Kun nastolalaiselta kysyy tämän tavoitteista, hän vastaa suoraan: voittoa haetaan.

– Auto on niin hyvä, että pystyn taistelemaan palkintopallisijoista. Matkaa on vielä paljon, kun verrataan Mercedeksen autoihin, jotka on vaikea päihittää. Tuuria tarvitaan. Ikinä ei kuitenkaan tiedä, mitä kilpailussa voi tapahtua. Pitää olla valmiina, jos tilaisuus tulee.