Väkivaltarikoksia entistä vähemmän Oulun poliisin tietoon

Kaikkien ilmi tulleiden rikosten määrä väheni Oulun poliisilaitoksen alueella lähes kymmeneksellä tammi-kesäkuussa. Asunto- ja mökkimurtoja tehtailtiin puolestaan edellisvuotta useammin.

poliisi
Mökkimurroissa varkaat etsivät yleensä arvoesineitä, aseita, rahaa ja viinaa.
Mökkimurroissa varkaat etsivät yleensä arvoesineitä, aseita, rahaa ja viinaa. Kaikki paikat tongitaan ja jälki on sen mukaista.Vesa Vaarama / Yle

Tammi-kesäkuussa Oulun poliisilaitoksen alueella väkivaltarikoksia tuli poliisin tietoon vajaa viidennes vähemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Poliisin tilastojen mukana perheväkivaltaan liittyvien hälytystehtävien määrä väheni runsaalla kymmeneksellä ja perheväkivaltaan liittyvien rikosilmoitusten määrä yli neljänneksellä.

Kaikkien poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä oli tammi-kesäkuussa lähes 10 prosenttia pienempi.

Kasvua on ollut murtovarkauksissa. Asunto-, mökki- ja liikemurtoja tuli poliisin tietoon edellisvuoden tammi-kesäkuuta enemmän. Asunto- ja mökkimurtoja tilastoitiin kymmenisen prosenttia ja liikemurtoja yli kaksikymmentä prosenttia enemmän.

Myös automurtoja oli puolen vuoden aikana yli kymmenes enemmän.

Kaduilla turvallisempaa

Alkuvuonna poliisin tietoon tuli yli viidennes vähemmän huumausainerikoksia.

Rattijuoppojen ja liikennerikkomusten määrä oli myös aiempaa pienempi.

Oulun poliisille tuli tammi-kesäkuussa noin 45 000 hälytystehtävää, mikä on muutama sata edellisvuoden vastaavaa aikaa vähemmän.

Poliisi tilastoi myös katujen turvallisuutta erityisellä indeksilukemalla. Tähän lasketaan ryöstöjen, pahoinpitelyjen, vahingontekojen ja ratti- sekä liikennejuopumusten määrä. Näiden mittareiden perusteella vuoden alussa kaduilla näyttää olleen aiempaa turvallisempaa.