Helle ajoi ihmiset polskimaan ulkoaltaisiin

Kesäkuussa avatussa Kouvolan Tykkimäen vesipuistossa päästiin keskiviikkona ensimmäistä kertaa yli tuhannen päiväkävijän rajan. Myös Kotkan Katariinan maauimalassa ylittyi tällä viikolla yli tuhannen päiväkävijän raja.

Kotimaa
Aquapark Tykkimäellä.
Yle / Mika Moksu

Helteiset päivät ovat saaneet ihmiset polskimaan ulkoaltaisiin Kymenlaaksossa. Kesäkuussa avatussa Kouvolan Tykkimäen vesipuistossa päästiin keskiviikkona ensimmäistä kertaa yli tuhannen päiväkävijän rajan.

Tykkimäen huvipuiston toimitusjohtaja Sakari Pasanen kertoo, että kävijämäärät lähtivät tasaiseen nousuun ensimmäisistä hellepäivistä lähtien.

Tykkimäen vesipuiston kesäkuu oli hiljainen viileistä säistä johtuen. Pasasen mukaan vesipuisto tuskin ehtii ottamaan kiinni heikkoa kesäkuuta enää tänä kesänä, mutta mitään katastrofikesää ei ole Pasasen mukaan tulossa, jos säät jatkuvat aurinkoisina.

Aquapark sulkeutuu 10. elokuutta. Pasasen mukaan kautta voidaan kuitenkin jatkaa, jos säät ovat erityisen hyvät. Vesipuisto voisi Pasasen mukaan olla auki elokuussa vielä iltapäivä- ja iltapainoteisesti.

Myös Kotkan Katariinan maauimalassa ylittyi tällä viikolla yli tuhannen päiväkävijän raja. Kotkan liikuntapalvelupäällikkö Marjo Vainio kertoo, että maauimalan huippuvuosista, 5–10 vuotta sitten, ollaan silti vielä kaukana.

– Silloin kaksikin tuhatta kävijää oli normaalia, Vainio toteaa.

Vainio kertoo, että varsinkin nuoret ja auringonottajat ovat vähentyneet maauimalasta.

Kesäkuussa Kotkan ulkoaltaan puolella kävi vain uimareita. Lapset ja lapsiperheet pysyttelivät sisäaltaiden puolella.