Kuuma turkki viilenee koirien omassa Yyterissä – video

Yyterin koiraranta on kesähelteellä vilkkaassa käytössä. Liikuntaa ja viilennystä kaipaavalle lemmikille uimamahdollisuus on luksusta, jota ei joka kunnasta löydy. Käyttäjät antavat Yyterin koirarannalle kiitosta siitä, että uimaan päästäkseen koiraa ei tarvitse jättää kotiin.

Kotimaa
Yyterin koiraranta
Jari Laasanen / Yle
Yyterin koiraranta

Uimarannalla raikaa iloinen hauke ja läiske, kun koirat kirmaavat meressä. Tämä näky on harvinainen Suomessa, joka ei juhli yleisten koirarantojen määrällä. Porilaiset koiranomistajat ovat aidon kiitollisia siitä, että heillä on Yyterin kaltainen laaja hiekkaranta-alue, jossa on oma tila myös koirille.

– Tämä on upea ranta. Täällä on kauniit maisemat ja parasta on, että rannalle voi lähteä koko perheen voimin ilman, että koiran pitää jäädä kotiin, hehkuttaa Liisa Johansson.

Koiraranta antaa koirille mahdollisuuden kirmata vapaana, joten päivän liikunta-annos tulee hyvin täytettyä. Koiralle rannalla juokseminen on erilainen kokemus kuin kaupungin kävelyteillä kulkeminen.

– Meidän koiralle uintimahdollisuus on kesällä ehdottoman tärkeä. Kesäkuumalla pääsee vilvoittelemaan. Lisäksi koira saa ihan erilaista liikuntaa kuin kaupungissa. Rannalla koiraa voi pitää vapaana eikä tarvitse kävellä narun päässä, Liisa summaa.

Lemmikinomistajille suunnattu verkkopalvelu tassutkartalla.fi on listannut Suomessa olevan alle 50 koirille tarkoitettua yleistä uimarantaa.