Tampereella eniten musiikkitarjontaa asukasta kohti

Teoston tilastojen mukaan musiikkielämä on Tampereella asukasta kohti hitusen vilkkaampaa kuin Helsingissä. Kun Tampereella oli viime vuonna 18,6 livemusiikkikeikkaa tuhatta asukasta kohti, niin Helsingissä niitä oli 17,7. Keikkoja oli kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

kulttuuri
Manna esiintymässä 23.10 Klubilla Tampereella.
Manna esiintymässä Klubilla Tampereella.Tomi Mikola

Livemusiikkia oli tarjolla vuonna 2013 odotetusti eniten suurissa kaupungeissa. Teostolle raportoituja keikkoja oli eniten Helsingissä, yhteensä 10 851 kappaletta. Tampereella keikkoja oli viime vuonna kaikkiaan 4 104, Turussa 2 448.

Asukaslukuun suhteutettuna musiikkielämä oli vilkkainta Tampereella: tuhatta asukasta kohti keikkoja järjestettiin 18,6. Helsingissä vastaava luku oli 17,7 ja Turussa 13,4.

Koko Suomessa esitettiin keskimäärin 11,4 konserttia tuhatta asukasta kohti.

Kuntakohtaisessa, asukaslukuun suhteutetussa vertailussa, musiikkielämältään aktiivisimmat kunnat löytyvät kuitenkin Lapin hiihtokeskuskunnista. Esimerkiksi Pelkosenniemellä keikkoja järjestettiin jopa 147 kappaletta tuhatta asukasta kohti.

Hiljaisinta musiikkirintamalla oli Ahvenanmaalla, josta löytyi kuusi pikkukuntaa, joista ei ainakaan Teoston tietoon ollut tullut ensimmäistäkään livemusiikkiesitystä.

Keikkatarjonta kasvussa

Suomessa keikkailtiin vuonna 2013 yli 62 000 kertaa. Tämä tarkoittaa noin 170 elävän musiikin esitystä päivässä. Edellisvuoteen verrattuna keikkojen määrä kasvoi kymmenisen prosenttia. Teoston mukaan kasvua selittävät osin entistä tarkempi raportointi Teostolle, mutta myös keikkatarjonnan kasvu.

Keikkatilastoissa ovat mukana kaikki Teostolle raportoidut elävän musiikin esityskerrat.