1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mökkeily

Mökkimajoittujat suosivat erämökkejä ja luksushuviloita

Mökkimajoittautujat etsivät lomallaan vaatimattomia erämökkejä tai vaihtoehtoisesti luksushuviloita kaikilla mukavuuksilla. Vuokramökkien kesäasujat ovat useimmiten lapsiperheitä, eläkeläispariskuntia tai kaveriporukoita.

mökkeily
Nukkuvan miehen jalat peiton alla.
Seppo Sarkkinen / Yle

Mökkimajoittumisessa korostuvat kohteen sijainti ja varustelutaso. Yleisin toive on sijainti vesistön tai rannan tuntumasta.

– Meillä on tarjontaa aika laaja skaala; erämökeistä luksushuviloihin. Hakuvaiheessa voi valita millaisia mukavuuksia tahtoo, kertoo Lomarengas Oy:n aluepäällikkö Marko Säkkinen.

Vuokrattavien mökkien viikkohinnat vaihtelevat kesäaikaan vajaasta 300 eurosta yli 4000 euroon. Mökkiä valitessa löytyy usein kohteita, joihin myös lemmikit ovat tervetulleita.

Lomamajoittautuminen on kokenut muutoksia nettimyynnin ja -markkinoinnin myötä.

– Ennakkovarauksia tehdään vähemmän kuin ennen. Viime hetken kysyjiä on ollut enemmän jo muutaman vuoden ajan, Säkkinen toteaa.

Matkailijat ovat löytäneet vuokramökkien ja leirintäaluemajoituksen lisäksi myös aamiaismajoitukset.

Matkailumaatila Parren Peti ja Puuro Leppälahden kylässä Liperissä on kasvattanut kävijämääräänsä.

– Meille tulee majoittujia ihan tästä läheltä Pohjois-Karjalan alueelta, Etelä-Suomesta ja Saksasta. Perheet muodostavat noin 70% asiakaskunnasta, kertoo yrittäjä Raija Albert.

Lue seuraavaksi