Ilosaarirock ei mehupulloista nipota – menneistä on opittu

Pori Jazz perui tiukan suhtautumisensa yleisön tuomiin alkoholittomiin juomapulloihin. Ilosaarirockin järjestäjät tietävät kokemuksesta, että liian tiukka linja voi kalahtaa omaan nilkkaan.

ilmiöt
Tiedottaja Petri Varis tietää, että epäoikeudenmukaiset säännöt herättävät heti vastalauseaallon esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
Janne Ahjopalo / Yle

Joensuun Ilosaarirock suhtautuu festivaalikansan vesi- ja mehupulloihin sallivasti.

Tuli ylilyöntejä ja mehuja kaadettiin pois.

Petri Varis

Mikäli alkoholitonta juomaa sisältävä pullo on suljettu ja läpinäkyvä, saa sen viedä rokkialueelle. Pori Jazz herätti kohua niin sanotulla mehukiellollaan, joka kuitenkin kumottiin nopeasti. Ilosaarirockillakin on kokemuksia liian tiukasta linjasta 2000-luvun alusta, myöntää tiedottaja Petri Varis.

– Meillä oli omat oppivuotemme. Meilläkin kiristettiin alkoholisääntöjä: kiellettiin omien alkoholijuomien tuonti alueelle ja kipuiltiin asian suhteen. Tuli ylilyöntejä, Porin kaltaista asiaa, eli mehuja kaadettiin pois. Sitten meillä menikin järjestyksenvalvonta vaihtoon ja asioita tosissaan mietittiin.

– Sen jälkeen on menty tosi paljon eteenpäin. Opittiin. Yritetään järjestyksenvalvojille painottaa kovasti, että ollaan asiakaspalvelutehtävissä eikä pilaamassa kenenkään festivaalia. Pääsia olisi, että kaikilla olisi hauska viikonloppu, Varis lisää.