Ylibuukattu Onnibus jätti matkustajia Jyväskylään

Bussiyhtiö Onnibus on uusimassa lipunvarausjärjestelmäänsä. Eilen Kajaanista Helsinkiin matkanneessa linja-autossa oli liikaa matkustajia.

Kotimaa
Onnibussin linja-autoja, Onnibussin linja-autoja. Suomen linja-autoliikenteessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin.
Markku Ulander / Lehtikuva

Bussiyhtiö Onnibus on uusimassa nettikauppaansa ja lipunvarausjärjestelmäänsä. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön ensi viikolla.

Lipunvarausjärjestelmä ei ole toiminut toivotusti. Kainuun Sanomat kirjoitti tänään, että kymmenkunta Onnibusin matkustajaa jäi eilen laiturille Jyväskylässä ylibuukkauksen takia.

Kajaanista Helsinkiin matkalla olleessa linja-autossa oli liikaa matkustajia, vaikka yhtiön mukaan lippuja oli myyty saman verran kuin autossa on paikkoja.

Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Mötön mukaan ylibuukkauksen syy ole vielä tiedossa.

- Kyllä tämä on ensimmäinen kerta tätä sorttia. Joskus on käynyt niin, että kuljettaja on hövelinä myynyt käteislippuja ja se on kostautunut. Tämä eilinen tapaus on sillä tavalla erikoinen, että me ei olla ihan vieläkään jyvällä, että mikä on se syy, onko se meidän järjestelmä.

Uutista muokattu 17.7.2014 kello 9:03 tarkentamalla toimitusjohtaja Pekka Mötön kommenttia.