Joensuun opiskelija-asuntotilanne jälleen avoin – uudet yksiöt helpottavat tilannetta hieman

Joensuun Penttilään syyskuussa avautuva uusi opiskelijakerrostalo helpottaa erityisesti kaupungin yksiöpulaa. Syksyn hätämajoitusrumbaan valmistaudutaan kuitenkin jo.

hätämajoitus
Joensuu Ellin toimoston sisäänkäynti Merimiehenkadulla Joensuussa.
YLE / Pekka Sivukari

Opiskelija-asuntosäätiö Joensuun Ellin jonossa on tällä hetkellä satakunta uutta opiskelijaa. Joensuun Ellistä ei vielä uskalleta tarkemmin arvioida syksyn tilannetta.

Ei kannata vielä panikoida.

Minna Häyrynen

- Tilanne on vielä täysin auki. Jonkin verran olemme saaneet jonoa purettua, mutta tilanne elää siihen syyskuun alkuun asti. Ei kannata vielä panikoida. Peruutuksia tulee niille, joille olemme ehtineet asunnon tarjota. Vielä heinäkuussa irtisanotaan asuntoja ja ne vapautuvat syyskuun alkuun, kertoo toimistonhoitaja Minna Häyrynen Joensuun Ellistä.

Edellisvuosina asuntoja ei olla pystytty järjestämään kaikille ja opiskelijat on ohjattu hätämajoitukseen. Esimerkiksi vuonna 2012 hätämajoituksessa oli 170 opiskelijaa. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hätämajoitusta järjestettiin Linnunlahti Campingissä, Hotelli Green Starissa, Apartamentos Joensuussa ja Hostelli Partiotalon retkeilymajassa. Joensuun Elli on järjetänyt hätämajoitusta sairaanhoito-oppilaitoksen vanhassa asuntolassa Joensuun Tikkarinteellä.

- Jos mietitään aikaisempia vuosia, niin tarvetta on ollut. Luulisin, että muutamia joudutaan ohjaamaan hätämajoituksen puolelle, Häyrynen uskoo.

Tilannetta helpottaa hieman Penttilän kaupunginosaan valmistuva kerrostalo, joka tarjoaa erityisesti kysyttyjä pieniä asuntoja. Uusia asuntoja talossa on yhteensä 79 kappaletta. Ellillä on yli 1700 huoneistoa eri puolilla kaupunkia. Asukkaita yhtiöllä on noin 3500.