Onnettomuus rantatunnelin työmaa-alueella tuo törmäyssuojan kaasuputkelle

Kuorma-auton ylhäällä ollut lava oli aiheuttaa tiistaiyönä vakavan onnettomuuden Tampereen rantatunnelin työmaalla. Lava osui siltaan, jonka kannen alla kulkee maakaasuputki. Nyt putki suojataan.

Kotimaa
Rantaväylän tunnelin rakennustyömaa Naistenlahdella
Antti Eintola / Yle

Törmäys tapahtui Naistenlahden kohdalla, rantaväylän ylittävällä sillalla, kun louhittua mursketta rantaan ajanut kuorma-auto törmäsi siltaan lava ylhäällä.

Kuorma-auton ohjaamo rusentui törmäyksessä aivan maakaasuputken viereen. Jos maakaasuputki olisi vahingoittunut, seuraukset olisivat voineet olla vakavat.

Onnettomuuspaikalla sillan alla on ainoastaan työmaaliikennettä, mutta sen päällä on vilkas liikenne. Vaaratilanteiden välttämiseksi kaasuputki suojataan.

– Sillä tavalla, että siihen ei pääse osumaan mikään, sanoo Liikenneviraston projektipäällikkö Mauri Mäkiaho.

Teräsrakenteita ja siima merkiksi

Yksi vaihtoehto on suojata putki alapuolelta teräsrakenteilla. Varotoimenpiteenä putken kohdalle viritetään myös korkea siima, jotta kuski ei voi tietämättään ajaa kohti siltaa kippi pystyssä.

– Tilannetta on käyty tarkkaan läpi myös kaikkien kuorma-autoilijoiden kanssa, jotta jokainen tiedostaa paikan ja on entistä huolellisempi, Mäkiaho vakuuttaa.

Mauri Mäkiaho ei osaa arvioida, minkälaista jälkeä putken halkeaminen olisi saanut aikaan. Siitä hän on kuitenkin varma, että pahimmillaan onnettomuus olisi ollut vakava, sillä kyse on syttymisherkästä kaasusta.