Hyppää sisältöön

Parkkimaksaminen mullistuu Tampereella - luottokortin vilautus riittää

Niin sanottu lähimaksaminen tai kontaktiton maksaminen tekee tuloaan Suomessa kauppojen kassoille. Tampereella kokeillaan samaa tekniikkaa kadunvarsipysäköinnin maksamiseen.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

Pysäköinnin maksaminen on kokemassa pienen mullistuksen. Finnpark Oy aikoo asentaa elokuussa tamperelaiskatujen varsille ensimmäiset automaatit, joissa pysäköinnin voi maksaa luottokorttia vilauttamalla.

Niin sanottu lähimaksaminen tai kontaktiton maksaminen tekee tuloaan Suomessa myös kauppojen kassoille.

Kadunvarsipysäköinnissä Tampere on Suomen koekenttä lähimaksamisessa, kertoo FinnParkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi.

– Juuri viime viikolla saimme sertifioitua kontaktittoman lukijan. Se tarkoittaa sitä, että elokuussa nähdään kaupungin katukuvassa tällaisia kontaktittomia automaatteja, joihin tarvitsee vain vilauttaa omaa lähimaksuun sopivaa luottokorttia. Silloin nopeutuu koko maksamisprosesessi.

Finnpark aikoo asentaa Tampereelle useita uudenkaltaisia maksulaitteita.

– Automaatteja tulee hyvin tasaisesti joka puolelle. Keskustori on hyvä esimerkki. Uskon että se on yksi paikka, johon tulee uusi automaatti, sillä siinä on varmaan eniten käyttöä. Saamme itsekin kokemusta, että miten tekniikka toimii. 

Tampereella katupysäköinnin voi maksaa jo nykyään kolikkojen lisäksi kännykällä tai sirukortilla. 

- Mobiilimaksaminen on ollut hyvä lisä lipukeautomaatteihin. Lisäksi meillähän oikeastaan ainoana kaupunkina Suomessa toimii katupysäköinnissä sirullinen luottokortti, Koivuniemi kertoo.

.
.