Paavi pyytää maailmanrauhaa jalkapallon loppuottelun ajaksi

Vatikaanin lausunnossa viitattiin myös sosiaaliseen mediaan, jossa maailmanrauhaan voi vedota hashtagilla #pauseforpeace.

urheilu
Paavi Franciscus.
Paavi Franciscus kuvattuna tapaamisessaan Etelä-Italiassa 5. heinäkuuta 2014.Andreas Solaro / AFP / Lehtikuva

Vatikaani vetosi perjantaina, jotta kaikki taistelevat osapuolet laskisivat aseensa jalkapallon maailmanmestaruuskisojen sunnuntaisen loppuottelun ajaksi. Konfliktit muun muassa Lähi-idässä ja Ukrainassa ovat kiihtyneet viime päivinä.

Vatikaanin lausunnossa viitattiin myös sosiaaliseen mediaan, jossa maailmanrauhaan voi vedota hashtagilla #pauseforpeace.

Jotkut ovat pyytäneet, että Maracanan stadionilla Rio de Janeirossa pidettäisiin myös hiljainen hetki sodassa kuolleiden vuoksi. Virallista pyyntöä tähän Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ei kuitenkaan ole saanut.

– Urheilu on syntynyt uskonnollisten juhlien ympärille. Urheilutapahtumat olivat rauhan hetkiä, jolloin sodat vaikenivat, kuten olympiarauha, muistutti paavin kulttuurineuvoston edustaja Melchor Sanchez de Toca y Alameda.

Loppuottelu Brasiliassa käydään jalkapallohulluksi tiedetyn paavi Franciscuksen kotimaan Argentiinan sekä edellisen paavin, Benedictus XVI:n kotimaan Saksan välillä. Vatikaani on kuitenkin sanonut, että paavit eivät aio katsoa loppuottelua yhdessä – Benedictus kun on kiinnostuneempi teologiasta ja pianomusiikista kuin jalkapallosta.

– Hän ei ole koskaan pystynyt katsomaan jalkapallopeliä alusta loppuun, sanoi lähde Vatikaanista.

Franciscus sen sijaan peliä kuitenkin seurannee.

Lähteet: AFP