1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hammaslääketiede

Kandeja työskentelee kesällä hammaslääkäreinä

Kandivaiheen hämmaslääkäriopiskelijoita työskentelee kesällä myös Keski-Suomessa. Kuopiosta viime keväänä valmistuneet noin 20 kandidaattia ovat ensi kertaa kesätöissä. Muutama heistä työskentelee Keski-Suomen Seututerveyskeskuksessa ja Jytessä.

Kandivaiheen hammaslääkäreitä työskentelee myös Keski-Suomessa. Kuva: YLE / Tuuli Liekari

Ensimmäiset Kuopiosta valmistuneet hammaslääketieteen kandidaatit työskentelevät kesällä myös Keski-Suomessa.

Kaksi hammaslääketieteen kandia työskentelee Keski-Suomen seututerveyskeskuksessa Joutsassa, Keuruulla ja  Laukaassa.

Itä-Suomen yliopistosta keväällä valmistuneet noin 20 hammaslääketieteen kandidaattia ovat nyt ensi kertaa kesätöissä. Kaikki ensimmäisen vuosikurssin hammaslääketieteen opiskelijat ovat saaneet kesän alussa Valviralta luvan toimia viransijaisina.

Tulijoita enemmän kuin voitiin palkata

Tänä keväänä seututerveyskeskukseen kesähammaslääkäreiksi oli enemmän tulijoita kuin heitä voitiin palkata. Tämä hämmästytti ylihammaslääkäri Eija Peltosta.

- Olin hyvin hämmästynyt. Ehkä siihen vaikutti se, että meillä on toimintaa kolmessa suurimmassa hoitolassa Keuruulla, Laukaassa ja Joutsassa ja asuntoja oli hyvin tarjolla. Ehkä se oli se suurin syy, että oli vähän isompia keskuksia ja pystyttiin asuntoa tarjoamaan, sanoo ylihammaslääkäri Eija Peltonen Keski-Suomen Seututerveyskeskuksesta.

Kandien työskennellessä kesäajan hammaslääkäreinä uskotaan kantavan hedelmää tulevaisuudessa.

- Toivotaan, että saamme Itä-Suomen yliopistosta jatkossa hammaslääkäreitä meille työskentelemään, toteaa Peltonen.

Itä-Suomen yliopiston hammaslääketieteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoista suurin osa on kotoisin Itä- ja Keski-Suomesta. Vuonna 2010 opintonsa aloittanut ensimmäinen, noin 20 hengen Itä-Suomen yliopiston hammaslääketieteen vuosikurssi valmistuu hammaslääkäreiksi ensi keväänä.