1. yle.fi
  2. Uutiset

Israelin kerrotaan tehneen ensimmäisen kommandoiskun Gazaan

Israel valmistelee mahdollista maahyökkäystä Gazaan.

Ulkomaat
Palomiehet yrittivät sammuttaa läntisessä Gaza Cityssä sijaitsevan YK:n varastorakennuksen paloa Israelin ilmaiskun jäljiltä 12. heinäkuuta 2014.
Palomiehet yrittivät sammuttaa läntisessä Gaza Cityssä sijaitsevan YK:n varastorakennuksen paloa iskujen jäljiltä. Mahmud Hams / AFP / Lehtikuva

Israelin kerrotaan tehneen ensimmäisen kommandoiskun Gazaan. Israelin radion mukaan ensimmäiset maajoukkojen sotilaat etenivät Gazan pohjoiselle alueelle yön aikana. Maajoukkojen öinen operaatio oli lyhytkestoinen ja kohdistui paikkaan, josta laukaistiin raketteja.

Hamasin aseistautunut siipi on vahvistanut, että israelilaiset erikoisjoukot ja palestiinalaistaistelijat tulittivat toisiaan kohti. Israelin armeijan tiedottajan mukaan neljä sotilasta olisi lievästi loukkaantunut.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Israelin maajoukkojen tiedetään hyökänneen Gazaan nykyisen konfliktin aikana. Yöllä käytettiin kuitenkin erikoisjoukkoja, eikä siten varsinaisesti merkitse laajan maahyökkäyksen alkua.

Israel kuitenkin valmistelee täysimittaista maahyökkäystä Gazaan. Israel on siirtänyt panssarivaunuja, tykistöä ja sotilaita kohti Gazan rajaa. Ulkoministeri Avigdor Lieberman on sanonut, että täysimittaisesta maahyökkäyksestä tehtäisiin pian poliittinen päätös.

Israel on monta päivää jatkanut raskaita ilmaiskujaan palestiinalaisten raketti-iskujen lopettamiseksi. Ilmaiskuissa on kuollut jo 150 ihmistä.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi