Ukrainasta Venäjän puolelle osunut kranaatti surmasi – Venäjän ulkoministeriöltä tiukka lausunto

Rostovin aluehallinnon mukaan kranaatti vaurioitti kahta omakotitaloa alueella, joka sijaitsee lähellä Ukrainan rajaa.

Ulkomaat

Ukrainasta Venäjän puolelle osunut kranaatti on surmannut yhden ihmisen Venäjän Rostovin alueella, aluehallinnon edustaja Alexandr Titov kertoo uutistoimisto Itar-Tassille. Lisäksi kahden kerrotaan loukkaantuneen.

Venäjä on reagoinut tapahtuneeseen ankarin sanoin.

– Tapaus osoittaa jännitteiden äärimmäisen vaarallista kiihtymistä Venäjän ja Ukrainan rajalla. Sillä voi olla peruuttamattomat seuraukset, joista Ukraina kantaa vastuun, Venäjän ulkoministeriö tiedottaa.

Aluehallinnon Alexandr Titovin mukaan kranaatti vaurioitti kahta omakotitaloa venäläisessä Donetskin pikkukaupungissa lähellä Venäjän rajaa. Rajan takana on Ukrainan Luhanskin alue, missä Ukrainan hallituksen joukot ja Venäjä-mieliset separatistit taistelevat raja-asemien hallinnasta.

Venäjän tullin edustaja puolestaan kertoo Itar-Tassille, ettei Donetskin rajatarkastusasema Venäjän ja Ukrainan rajalla ollut yöllä käytössä tulituksen vuoksi. Hänen mukaansa raja-asemalta evakuoitiin henkilökunta ja viisi rajaa ylittänyttä autoa. Aamulla asema aloitti jälleen toimintansa.

Ukraina kiistää osallisuutensa tapahtuneeseen.

– Terrorismin vastaisen operaation joukot eivät tulita naapurimaan aluetta tai siellä sijaitsevia taloja, sanoo armeijan tiedottaja Andrei Lysenko.

Venäjä on usein raportoinut Ukrainan tulittavan rajan yli, mutta kertaakaan aiemmin se ei ole kertonut kuolemantapauksista.

Lähteet: Itar-Tass, AFP, Reuters, AP