Hyppää sisältöön

Mikkeliläiselle Savo-Solarille paistaa aurinko: iso tilaus Tanskaan pelastaa yrityssaneerauksessa ponnistelevan yhtiön

Savo-Solarin yli kaksi vuotta tahkoma sopimus on vihdoin tehty. Tanskaan on tilattu 7300 neliötä aurinkokeräimiä.

Aurinkokeräimeen asennetaan lasia Savo Solarin tehtaassa Mikelissä Kuva: YLE / Etelä-Savo

Mikkeliläinen aurinkokeräimiä valmistava Savo-Solar on saanut mittavan tilauksen Tanskaan. Savo-Solar toimittaa Tanskaan 7300 neliön laajuisen aurinkokeräinkentän Løgumklosterin kaukolämpölaitokseen. Sopimus sisältää myös option noin 2 800 neliömetrin lisätoimituksesta. Tilauksen arvo on 1-2 miljoonaa euroa.

– Tilaus on merkittävä. Määrä on noin kaksi kertaa sen verran kuin Suomessa ylipäätään toimitetaan aurinkokeräimiä vuodessa. Kyseinen aurinkokeräinkenttä tulee olemaan kokonaisuudessaan 50 000 neliötä, joten toivomme, että siinä on työmahdollisuuksia myös jatkossa, toimitusjohtaja Jari Varjotie sanoo.

Savo Solar palkkaa Mikkelin tuotantolaitokseensa 20 uutta työntekijää toteuttamaan tilausta. Yhtiöllä on entuudestaan 20 työntekijää. Viime syksynä yrityssaneeraukseen joutuneelle Savo-Solarille Tanskan sopimus on elintärkeä.

– Tämän eteen on tehty töitä kaksi ja puoli vuotta. Koko yrityksen tulevaisuus on laskettu tämän tilauksen varaan. Tämä on meille valtava harppaus ja nostaa Savo-Solarin kokonaan uuteen sarjaan, Varjotie sanoo.

Tilaus tietää töitä Savo-Solarille lähikuukausiksi. Jo helmikuussa 2015 aurinkokeräinten pitäisi olla Tanskassa. Savo-Solar toivoo tilauksen olevan hyvä referenssi etenkin Tanskan, mutta myös esimerkiksi Saksan, Italian ja Ranskan markkinoilla.

– Meillä on tavoitteena kaksinkertaistaa tuotantomäärämme tästä ensi vuoteen mennessä. Tanska on mielenkiintoinen kohde, koska siellä aurinkokeräinten käyttö on aivan eri tasolla kuin Suomessa.