Kommersantin lähde: Venäjä harkitsee täsmäiskuja Ukrainaan

Kremliä lähellä olevan lähteen mukaan mahdollisissa iskuissa ei olisi kyse laajemmasta operaatiosta, vaan täsmäiskuista kohteisiin, joista on ammuttu Venäjän puolelle.

Ukraina
Venäläissotilas tutkii paikkaa Venäjän Rostovin alueella, jossa yksi ihminen kuoli ja kaksi haavoittui Ukrainasta ammutusta kranaatista.
Venäläissotilas tutki paikkaa Venäjän Rostovin alueella, jossa yksi ihminen kuoli ja kaksi haavoittui Ukrainasta ammutusta kranaatista 13. heinäkuuta 2014.Arkady Budnitsky / EPA

Venäläisen Kommersant-lehden lähteen mukaan Venäjän johto tarkastelee mahdollisuutta tehdä täsmäiskuja Ukrainan puolelle vastauksena sieltä Venäjän puolelle osuneeseen tulitukseen.

Kremliä lähellä oleva lähde sanoo, että Kreml tietää tarkalleen, mistä Venäjän puolelle ammutaan.

Lähteen mukaan mahdollisissa iskuissa ei olisi kyse laajemmasta operaatiosta, vaan täsmäiskuista kohteisiin, joista ammutaan.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin kommentoi asiaa Kommersantille sanomalla, että Venäjä vastaisi silloin separatisteille, koska nämä ovat syyllisiä ampumiseen.

Lauantaina Venäjän viranomaiset kertoivat, että yksi ihminen kuoli ja kaksi haavoittui Venäjän Rostovin alueella Ukrainasta ammutusta kranaatista. Venäjän mukaan alueelle osui useita kranaatteja.

Venäjä varoitti, että tapauksella voi olla peruuttamattomat seuraukset, joista Ukraina kantaa vastuun. Ukrainan hallitus tyrmäsi väitteet, joiden mukaan sen joukot olisivat ampuneet rajan yli ja arveli, että iskun takana saattaisivat olla separatistit, jotka yrittäisivät saada Venäjän toimimaan puolestaan. Separatistit kiistivät epäilyt.

Kommersantin uutisesta kertoi ensimmäisenä Suomessa STT.