Eduskunnan jättävä Kataja kiinnostunut Porin johtotehtävistä

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) jättää eduskunnan. Hän toivoo tilalleen Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannusta (kok.).

politiikka
Sampsa Kataja.
Yle

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja on kiinnostunut Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Kataja aikoo jättää eduskunnan ensi vaaleissa mutta jatkaa kunnallispolitiikassa. Jos nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) lähtee ehdolle ja tulee valituksi eduskuntaan, Kataja sanoo olevansa käytettävissä hänen tilalleen.

Kataja sanoo olevansa kiinnostunut myös muista mahdollisesti avautuvista merkittävistä tehtävistä Porissa. Tällä hetkellä hän on kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja.

Porissa on valmisteilla johtamisuudistus, joka voi avata haettavaksi uusia tehtäviä, kuten pormestarin tai palkallisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan.

Hannus Katajan suosikki

Kataja on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007. Hän sanoo pitävänsä parhaana oman työnsä jatkajana Porin apulaiskaupunginjohtajaa Kari Hannusta (kok.), joka on Katajan mukaan ollut hänen tärkein yhteistyökumppaninsa viime vuodet Satakunnan asioiden edistämisessä.

Eläkeikää lähestyvä Hannus ei ole ilmaissut, onko hän kiinnostunut kansanedustajan tehtävästä.

Myös toinen kokoomuksen satakuntalaiskansanedustaja, ulvilalainen Anne Holmlund on mitä todennäköisimmin jättämässä eduskunnan.

Jos kokoomus pitää nykyisen kannatuksensa, se saa jatkossakin kaksi kansanedustajaa, vaikka Satakunnan kansanedustajien määrä pienenee kahdeksaan nykyisestä yhdeksästä. Kokoomuksen ehdokkaiden välillä onkin tulossa kiinnostava kisa ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa.