1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Patterson Bangers vei polkuautoilun Grand Prix'n – video

Tuhannet ihmiset kokoontuivat seuraamaan eteläenglantilaisessa pikkukaupungissa järjestettyä polkuautokisaa, kun 35 joukuetta polki kisan voitosta.

urheilu
Polkuautojen Grand Prix -kisa Ringwoodin kaupungissa Englannissa.
Tuhannet ihmiset kokoontuivat seuraamaan eteläenglantilaisessa pikkukaupungissa järjestettyä polkuautokisaa, kun 35 joukuetta polki kisan voitosta.

Eteläenglantilaisessa Ringwoodin pikkukaupungissa pidettyyn polkuautojen Grand Prix -kilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 35 joukkuetta. Kaupungin keskustassa sunnuntaina helteisessä kesäsäässä hieman alle kilometrin pituisella radalla käytyä kisaa oli kerääntynyt seuraamaan jopa 5 000 ihmistä.

Useimmat autot ovat joukkueiden jäsenten itsensä rakentamia. Kisan säännöissä määrätään muun muassa autojen mitoista ja renkaiden määrästä, mutta esimerkiksi auton rakennusmateriaaleja ei ole erikseen säännelty.

– Jotkut osallistujat ottavat kisan hyvinkin vakavasti. He käyttävät paljon aikaa autojensa rakentamiseen ja ollakseen kunnossa kisaa varten, kisan kommentaattori Michael Lingam-Willgoss kertoi.

Joukkueet koostuvat neljästä ajajasta ja yhdestä varikkoavustajasta. Joukkueet vaihtoivat ajajaa varikkopysähdyksillä kaksituntisen kisan aikana yleensä kahden tai kolmen kierroksen välein.

– Kisa on paljon rankempi kuin luulisi. Se ei ole samanlaista kuin pyörällä ajo ja ajoasento tekee polkemisesta rankkaa, kisaan osallistunut Phillip Walsh sanoi.

Kisa järjestetään vuorovuosin Ringwoodissa ja läheisessä New Miltonin kaupungissa. Tänä vuonna kisa järjestettiin kuudetta kertaa ja sen voitti Patterson Bangers -niminen joukkue.

Lähteet: Yle Uutiset, Reuters

Lue seuraavaksi