1. yle.fi
  2. Uutiset

Junnut saivat harjoitteluintoa MM-futiksesta

Turun seudun jalkapallojuniorit ovat saaneet uutta intoa harjoitteluun lajin MM-kisoista. FC Interin junioripäällikkö uskoo, että tämä näkyy taitotasossa.

miesten jalkapallon MM-kisat
FC Interin juniorijalkapalloilija Maximus Wallenius
FC Interin Maximus Wallenius katsoi jokaisen MM-ottelun.Minna Rosvall / Yle

Sunnuntaina päättyneet jalkapallon MM-kisat ovat innostaneet turkulaisjunioreita harjoittelemaan aiempaa innokkaammin ja myös omatoimisesti. Näin kertoo FC Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätti.

– Mitä nuorempi juniori on niin, hän näkee itsensä siellä kisoissa joskus.

Hän on huomannut, että juniorit jäävät harjoittelemaan omatoimisesti erityisesti erilaisia kikkoja. Hyvätti uskoo, että tämä näkyy taitotasossa jatkossa.

– En nyt sano, että se on ainoa seikka, millä se taitotaso nousee, että katsotaan MM-kisoja. Se lähtee sieltä omatoimisesta harjoittelusta. Nuorimmat tykkäävät näistä kikoista. Siitä vaan harjoittelemaan, kannustaa Hyvätti.

Hyökkääjälupaus katsoi kaikki pelit ja tekee innokkaasti tekniikkaharjoituksia

FC Interin 2002 -ikäluokkaan kuuluva Maximus Wallenius seurasi ahkerasti kisoja. Hän kertoo katsoneensa kaikki ottelut. Maximus on harrastanut jalkapalloa seitsemän vuotta. Hänellä on 4 - 5 harjoitusta viikossa, mutta kisojen innostamana hän on alkanut harjoitella yhä enemmän tekniikkaa.

– Tehdään kaikenlaisia kikkoja ja niitä vaan uusiksi ja uusiksi, kunnes osaa ulkoa, kertoo Maximus uudesta harjoittelustaan.

Maximus Walleniuksen suosikkijoukkue on Belgia, mutta ammattilaiseksi tähtäävä futari näkisi itsensä mieluiten brittijoukkueessa.

– Pelaisin Chelseassa, koska se on mun suosikkijoukkue, kertoo Maximus.

15-vuotiaat juniorijalkapalloilijat pääsevät näyttämään taitojaan kuun lopussa Turussa järjestettävässä Kai Pahlman -turnauksessa. Turnauksen loppuottelu pelataan Kupittaan jalkapallostadionin nurmella.

Lue seuraavaksi