1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Rock Camp -leiri täyttyi hetkessä Alavudella

Rock Camp ry:n nuorisoleiriä osattiin Alavudella jo odottaa. Tämän kesän leiriä ei tarvinnut edes mainostaa, kun paikat täyttyivät hetkessä. Rockleirillä soitetaan musiikkia yötä päivää oikeiden artistien ohjauksessa.

musiikki
Satu Haveri ja Antti Railio Alavuden Rock Camp -leirillä.
Satu Haveri ja Antti Railio ovat mukana Alavuden Rock Camp -leirillä. Railion kättä koristaa leirihenkinen tatuointi kesän 2013 leirin muistona.Tiia Koivuaho/YLE

Alavuden Vetämäjärvellä on käynnissä Rock Camp ry:n järjestämä nuortenleiri. Ensimmäinen vastaava leiri järjestettiin vuonna 2009.

– Tämän leirin 27 paikkaa täyttyivät ilman, että sitä edes mainostettiin, myhäilee Rock Camp ry:n puheenjohtaja Satu Haveri tyytyväisenä.

– Nuorten leiritoiminnalle on tarvetta. Meille järjestäjille toimintaa tukevilla apurahoilla on suuri merkitys ja yhteistyökumppaneita tarvitaan koko ajan lisää, Haveri sanoo. Hänen mukaansa yhdistyksen toiminta kiinnostaa ohjaajiksi toivottavia artisteja enenevässä määrin ja Haverin haaveena olisikin saada Rock Camp -toiminta leviämään aiempaa useammalle paikkakunnalle.

Tatuointi muistona

Alavuden Rock Campilla ohjaajat ja opettajat ovat mukana ilman korvausta. Myös yksi Alavuden leirin ohjaajista, rokkari ja artisti itsekin, Antti Railio, on leirillä nuorten kanssa yötä päivää.

Rock Camp -leirillä Alavudella musiikki soi kaikkialla.
Musiikki soi kaikkialla. Tiia Koivuaho/YLE

– Tavoite on, että nuoret ovat tyytyväisiä, kun lähtevät täältä pois. Itselle tämä leiri on henkireikä ja vähän kuin lomaa, Antti Railio sanoo.

– Kaikesta puhutaan, mutta musiikista ehkä eniten, kun kerran on rockleiristä kyse. Leirin aikana tullaan läheisiksi ja kun on viimeinen päivä, niin meinaa olla tippa linssissä. Viime vuonna nämä nuoret saivat minut niin itkemään, että piti ottaa tatuointi käteen, Railio kertoo ja esittelee Rock Camp -tatuointia käsivarressaan.

Rock Camp -leiriläiset ovat iältään 11-17 -vuotiaita eri tasoisia musiikin harrastajia. Leirin aikana soitetaan 15 bändissä, jotka esiintyvät leirin päätöskonsertissa Alavudella lauantaina.

– Ei tarvitse soittaa pelkästään rockia. Konsertissa on tulossa varmaan Haloo Helsinki!:ä ja iskelmääkin. Ja eilen täällä soittivat mm. Dr. Albania, nauraa Satu Haveri.

Lue seuraavaksi