Kamarimusiikki on Kuhmo-talon sesonki

Kuhmo-talon avajaisia vietettiin 21 vuotta sitten, ja lähes päivälleen siitä siellä järjestetään 5000. yleisötilaisuus. Puinen Lentua-sali on Kuhmo-talon sydän.

kulttuuri
Kuhmo-talo.
Kaisu Jansson / Yle

Kulttuuria monipuolisesti palvelevassa Kuhmo-talossa (siirryt toiseen palveluun) ei juhlita 21. toimintavuotta erikseen, sillä talossa on Kuhmon Kamarimusiikin (siirryt toiseen palveluun) tapahtumia koko viikon.

Eräs merkkipaalu saavutetaan myös torstaina, kun kamarimusiikkikonsertti on Kuhmo-talon 5000. yleisötilaisuus. Kuhmo-talon johtaja Matti-Jussi Pollari kertoo, että yleisötilaisuuksien kävijämäärä on tähän mennessä talon historiaa 1 792 000.

– Kävijöistä 28 prosenttia on Kuhmon Kamarimusiikin vieraita. Tämä kaksiviikkoinen kesällä on meille varsinainen sesonki, Pollari hymyilee.

– Lisäksi Kuhmo-talossa riittää vierailijoita tutustumassa ja katselemassa, ja isojen yleisötilaisuuksien kuten Taiteiden yön yleisömäärää on aina vaikea arvioida.

Kamarimusiikkitaiteilijoita ja yleisöä Kuhmo-talon konserttisalissa.
Puinen Lentua-sali on Kuhmo-talon sydän.Anu Saikko

Pollari sanoo, että Kuhmo-talon sydän on puinen Lentua-sali, jossa on 668 yleisöpaikkaa.

Lentua-sali on syy, miksi tämä talo on olemassa, ja se tekee vaikutuksen niin suomalaisiin kuin ulkomaisiin vieraisiin.

Matti-Jussi Pollari

– Se on syy, miksi tämä talo on olemassa. Kyllä sali tekee vaikutuksen niin suomalaisiin kuin ulkomaisiin vieraisiin.

Noin puolet vuosittaisista 238 Kuhmo-talon tapahtumasta järjestetään Lentua-salissa.

Kuhmo-talon johtaja korostaa, että myös talon sijainti on osa sen vetovoimaa.

– Maisema on osa talon arkkitehtuuria. Tämä on poikkeuksellinen paikka näin isolle kulttuuritalolle, kun olemme keskellä kaupunkia helposti saavutettavissa ja järven rannassa. Ympäri vuoden voi ihailla järvimaisemaa, eikä vastarannalla ole naapureitakaan, Matti-Jussi Pollari sanoo.

Kuhmo-talo on julkaissut tänä kesänä myös kaksi uutta omapostimerkkiä. Viime kesänä aloitetun postimerkkituotannon suosio sai julkaisemaan postimerkit, joissa on kuvat Kuhmo-talon yleisölämpiöstä ja Sinfonietta Lentua -orkesterista Lentua-salin lavalla.