Kuhmosta haaveillaan vapaa-ajan paratiisia – mökkiläisiltä kiitosta

Valtaosa Kuhmossa mökkeilevistä on tyytyväisiä oloihinsa ja kaupungin tarjoamiin palveluihin. Kuhmon kaupungin mökkiläiskyselyn mukaan tietoliikenneyhteyksien parantaminen kiinnostaa.

Kuhmo
Mökki järven rannalla
Nina Keski-Korpela / Yle

Kuhmon mökkiläiset ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä kaupungin tarjoamiin palveluihin. Yli 85 prosenttia Kuhmossa mökkeilevistä piti asumistyytyväisyyttään hyvänä tai erinomaisena.

– Haluamme luoda Kuhmosta vapaa-ajan paratiisin. Vanhat mökkiläiset halutaan pitää kaupungissa ja vapaa-ajan asukkaita havitellaan lisää, Kuhmon viransijainen kaupunginjohtaja Juhana Juntunen sanoo.

Tyytyväisimpiä mökkeilijät ovat kirjastopalveluiden järjestämiseen. Myös kulttuuritapahtumat, nuohouksen ja kalastuslupien järjestäminen sai keskiarvoina tarkasteltuna kiitosta.

Vähiten mökkiläisillä on kokemuksia kansalaisopiston tarjonnasta. Tiestön kunnossapidosta ja aurauksesta mökkiläiset antoivat keskiarvoltaan huonoimmat arvosanat.

Mökkiläiset kaipaavat etenkin parempia internetyhteyksiä. Langaton nettiyhteys on lähes 70 prosentin toiveissa.

Kuhmon kaupunki selvitti mökkiläisten tyytyväisyyttä ja toiveita talven aikana sähköisellä kyselyllä. Kyselyyn tuli vajaat kolmekymmentä vastausta. Parin vuoden kuluttua kysely uusitaan, ja nyt saadut tulokset muodostavat vertailupohjan uusille tuloksille.