1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokkolan Tiikerit solmi sopimukset kolmen huippupelaajan kanssa

Joukkue julkisti tänään viimeiset pelaajat tulevan kauden peleihin. Kokemusta Tiikereihin tuovat muun muassa maajoukkueessa ja Ranskassa ammattilaisina pelanneet libero Pasi Hyvärinen sekä yleispelaaja ja hakkuri Matti Hietanen. Joukkuessa jatkaa latvialainen yleispelaaja Romans Sauss.

urheilu
Kuvassa lentopalloilija Pasi Hyvärinen.
Petri Kuikka / Yle

Tiikereissä liberona pelanneen Lauri Kermisen tontin täyttää Pasi Hyvärinen. Hän pelasi uransa huippuvuosina miesten A-maajoukkueen ykkösliberona sekä ammattilaisena Ranskan Pro A-liigassa. Hyvärinen poistui hetkeksi pelikentiltä opiskelujen pariin Jyväskylän liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Viime kauden lopulla hän pelasi Saimaa Volleyn riveissä.

– Hän oli paras suomalainen vaihtoehto Kermisen tilalle. Voisi sanoa, että pelin ohjaamisessa hän on jopa Suomen paras. Hänen tukensa ja neuvonsa ovat varmasti tärkeitä erityisesti nuorille pelaajille, joukkueen manageri Janne Heikkilä arvioi.

Hyvärinen kertoo tuovansa jykevyyttä puolustukseen ja vastaanottoon. Sopimus Tiikereiden kanssa vaati paljon molemminpuolista sovittelua.

– Sopimuksessa on nyt pykälä, että saan tehdä yliopisto-opintoni loppuun pelaamisen ohella, Hyvärinen kertoo.

Hän oli yksi tärkeimpiä palasia, kun joukkueeseen tarvittiin nimenomaan kokemusta ja johtajuutta

Janne Heikkilä, manageri

Toinen uusi sopimus tuo Tiikereihin Matti Hietasen, joka on pelannut niin yleispelaajana kuin hakkurina. Hän on pelannut SM-liiigassa muun muassa Salon Piivolleyn ja Tamepeen Isku-Volleyn riveissä. Lisäksi hänet on nähty Italian A-liigassa, Ranskan Pro A-liigassa ja Kreikan lentopalloliigassa sekä Puolassa Trefl Gdańskin riveissä.

– Hän on yksi Suomen parhaimpia yleispelaajia. Hän oli yksi tärkeimpiä palasia, kun joukkueeseen tarvittiin nimenomaan kokemusta ja johtajuutta, Heikkilä sanoo.

Latvian maajoukkueen yleispelaaja Romans Sauss jatkaa tulevalla kaudella Tiikereissä. Viime kaudella hän vakuutti joukkueenjohdon otteillaan ja sai koko ajan isompaa roolia peleissä.

Tiikereiden tulevan kauden joukkueessa on nyt 12 pelaajaa.

– Joukkueessa on sopivassa suhteessa nuoruuden intoa ja kokemusta, Heikkilä kuvailee.

Lue seuraavaksi