Raju raemyrsky yllätti auringonpalvojat Siperiassa – video

Lämmintä kesäpäivää siperialaiselle rannalle viettämään kokoontuneet ihmiset joutuivat juoksemaan suojaan, kun raemyrsky yllätti heidät.

Ulkomaat
Ihmisiä rannalla juoksemassa suojaan raemyrskyltä.
Lämmintä kesäpäivää siperialaiselle rannalle viettämään kokoontuneet ihmiset joutuivat juoksemaan suojaan, kun raemyrsky yllätti heidät.

Venäjän Siperiassa kesäsää on ollut tänä vuonna paikoin hyvin poikkeuksellinen. Keski-Siperiassa lämpötila on paikoin laskenut pakkasen puolelle ja taivaalta on satanut lunta.

Eräällä siperialaisella uimarannalla auringonpalvojat joutuivat juoksemaan lauantaina vauhdilla suojaan kun poikkeuksellisen raju raemyrsky yllätti heidät. Videolla näkyy, miten lähes tyhjästä ilmestynyt myrsky alkaa hitaasti yltyvänä rankkasateena, mutta muuttuu nopeasti raesateeksi, joka ajaa ihmiset etsimään vauhdilla suojaa.

Joidenkin rakeiden sanottiin olleen lähes kananmunan kokoisia. Myrsky sai myös lämpötilan laskemaan nopeasti. Hellepäivän 40 asteen lämpötila laski hetkessä vähän päälle 20 asteeseen. Voimakas tuuli heitteli rannalle jääneitä tavaroita ja puiden oksia.

Jotkut uimarit yrittivät pysyä vedessä sadekuurosta huolimatta, mutta nopeasti yltynyt raemyrsky pakotti heidät pian juoksemaan suojaan. Myrskyn ei silti ole kerrottu aiheuttaneen henkilövahinkoja

Lähteet: Yle Uutiset, Reuters