1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Venäjälle kotiutunut Depardieu ryhtyy valmistamaan luomuvodkaa

Veroja paennut näyttelijä suunnittelee myös ravintoloiden avaamista Venäjällä.

kulttuuri
Gerard Depardieu.
Gerard Depardieu Cannesin elokuvajuhlilla 18. toukokuuta.Julien Warnand / EPA

Ranskasta veroja Venäjälle paennut Gérard Depardieu aikoo avata tislaamon ja aloittaa luonnonmukaisesti tuotetun vodkan valmistamisen. Depardieu omistaa entuudestaan useita viinitarhoja.

– Tästä tulee ensimmäinen yritykseni vahvojen alkoholien parissa, toivon, että se onnistuu, hän kuvaili venäläiselle uutistoimisto Itar-Tassille maanantaina.

Depardieu on tähän saakka tunnettu kenties paremmin alkoholinkäytöstään kuin sen valmistamisesta. Hän jäi pois viimeisimmän elokuvansa ensi-illasta Skotlannissa Edinburghin elokuvajuhlilla viime kuussa. Syyksi on mainittu paikalliset viskit. Welcome to New York -elokuvassa hän esittää entistä IMF:n johtajaa Dominique Strauss-Kahnia.

Pari viikkoa sitten Depardieu kertoi haluavansa avata Moskovaan ravintolan. Toisen ravintolan 65-vuotias aikoo perustaa Mordvan pääkaupunkiin Saranskiin, joka on nykyisin hänen virallinen kotipaikkansa. Hän haaveilee myös kulttuurikeskuksen perustamisesta. Depardieu omistaa nykyisin ravintoloita Ranskassa ja Belgiassa.

Hänelle myönnettiin Venäjän kansalaisuus viime vuonna. Ranskan hän jätti protestina presidentti François Hollanden suunnitelmille määrätä varakkaimmille ranskalaisille 75 prosentin veron. Sittemmin suunnitelman toteuttamista on lykätty.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi