Taifuuni Rammasun teki tuhoja Filippiineillä

Ainakin kymmenen ihmisen kerrotaan kuolleen, kun Rammasun pyyhkäisi pääsaari Luzonin yli.

Ulkomaat
Las Piñasin kaupungin asukkaat pakenivat taifuuni Rammasunia Filippiineillä keskiviikkona.
Las Piñasin kaupungin asukkaat pakenivat taifuuni Rammasunia Filippiineillä keskiviikkona.Francis L. Malasig / EPA

Taifuuni Rammasun on vaatinut ainakin kymmenen ihmisen hengen Filippiineillä. Rammasunin tieltä on evakuoitu yli 370 000 ihmistä.

Filippiinien pääsaaren Luzonin yli kulkeneen taifuunin tuulet ovat puhaltaneet yli 41 metrin sekuntivauhtia ja puuskissa jopa yli 69 metriä sekunnnissa.

Taifuuni kulki pääkaupungin Manilan eteläpuolelta, mutta myös pääkaupungissa Rammasunin raju tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja, repinyt kattoja ja kaatanut puita. Ihmisiä on evakuoitu Manilan laitaman slummeista, joissa taifuunin kerrotaan tuhonneen koteja. Kouluja ja virastoja on suljettu.

Sähkökatkoja on eri puolilla Luzonia. Taifuunin lennättämä romu sekä kaatuneet puut ja sähkötolpat ovat katkoneet teitä.

Tarkkoja arvioita taifuunin tuhoista ei kuitenkaan vielä ole saatavilla, etenkään paikkakunnilta, joissa sähköt ja puhelinyhteydet ovat olleet poikki.

Osassa Filippiineistä ollaan vielä toipumassa taifuuni Hayanista, joka tappoi viime marraskuussa maan keskisosassa yli 6 300 ihmistä ja jätti miljoonia kodittomaksi.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Yle Uutiset