1. yle.fi
  2. Uutiset

Helle voi vielä siivittää vesipuistot kelpo tulokseen – uimahallit juhlivat kesäkuussa

Helteet ovat pelastamassa vesipuistojen kesän. Vaikka kesäkuussa Kalajoen JukuPark ja Pietarsaaren FantaSean uimala jäivät selvästi miinukselle, on helteiden tuoma väkiryntäys korjannut vesipuistojen tilannetta.

Kotimaan uutiset
Nuori tyttö odottaa vuoroaan Jukupark Oy:n vesiliukumäessä.
Aki Kopsala / Yle

Pietarsaaressa heinäkuun ensimmäinen viikko aiheutti kävijäryntäyksen, jolla alkukesän tappiot on jo kuitattu. Myös JukuParkissa huono kesä voidaan vielä pelastaa, mikäli viime päivien helteet jatkuvat.

Uimahallit ja kylpylät ovat hyötyneet kesäkuun kylmyydestä: Kokkolan VesiVeijari tahkoaa loistavaa tulosta ja Kalajoen Sanifanin liikevaihto kasvoi 20 prosenttia viime vuodesta.

Kokkolan Vesiveijarin uinninvalvoja Jukka Luhtio kuvailee kesää tavallista paremmaksi Kokkolassa.

– Tähän mennessä heinäkuun kävijäennätys on 1 100 uimaria päivässä, kesäkuussa luku oli keskimäärin 600–900 päiväkävijää. Kesäkuussa ihmiset pakenivat kylmiä ilmoja uimahallin sisäaltaille, kun taas heinäkuussa ulkona sijaitseva maauimala vetää väkeä, kertoo Luhtio.

Myös Kalajoen JukuParkissa on ollut kunnon vipinää viimeisen viikon ajan.

– Sesonkia on vielä jäljellä elokuun ensimmäiselle viikolle saakka. Hellekeleillä alkukesän huonot kävijämäärät saadaan vielä korjattua, arvelee puistojohtaja Stefan Kristiansson.

Pietarsaaren vesipuisto FantaSea nojaa myös muuhun tarjontaan.

– Kesäkuun kylmillä säillä on myyty aktiviteettipakettejakin esimerkiksi polttariryhmille. Toki nämä heinäkuun helteet paikkasivat onneksi kesäkuussa uimalasta kertyneet tappiot, kesäkautta kommentoi Sanna Mäkipelto FantaSeasta.

Lue seuraavaksi