1. yle.fi
  2. Uutiset

Remu: Ihmisten kodeista puuttuu määrättyjä elementtejä

Yksi tämän kesän asuntomessujen erikoisuus on muusikko Remu Aaltosen suunnittelema makuuhuone. Huoneen sydän on Aaltosen mukaan Napoleonin aikainen sänky, jota myös ympäröivät vanhat huonekalut ja koristeet.

kulttuuri
Makuuhuoneen iso sänky.
Ere Ek / Yle
Makuuhuoneen iso sänky.
Ere Ek / Yle

Remun loihtima makuuhuone on yksi monista Jyväskylän Äijälänrannan asuntomessujen erityisesti miehille suunnatun Äijä-reitin etapeista. Legendaarinen rockmuusikko, Hurriganes-yhtyeestäkin tuttu Aaltonen vieraili keskiviikkona messuilla kertomassa sisustamastaan huoneesta.

Remu on ollut makuuhuoneen sisustustyössä tyylilleen uskollinen.

- Näitä kamoja kun tänne veivasin, niin ajattelin, että kyllä mun täytyy itse niistä tykätä, kuvailee muusikko valintojaan.

Kodikkuus ei välttämättä synny uusista kalusteista

Remun mukaan monista kodeista uupuu nykyään klassista kodikkuutta ja kauneutta.

- Ajattelin, että täällä olisi kodikasta, kaunista ja klassista sillä tavalla, mitä nykyään kaikissa himoissa ei ole. Ihmisten kodeista puuttuu sellaisia määrättyjä elementtejä.

Muusikko toteaa myös, että joskus vanhassa on vara parempi ja tietynlaista harmoniaa pitää sisustuksessa hakea.

- Olen helvetin vanhanaikainen ja ajattelin, että noudatan määrättyjä kaavoja ja vanhassa vara parempi. Kyllä mä nukkuisin yöni tässä huoneessa. Hotellihuoneissa on vaikea nukkua, kun niissä on jotain kummallista, mutta tässä luukussa on hyvä spiritti.

Lue seuraavaksi