Kiteen Kirkkaan isä luopumassa pontikkapannuista

Kiteen Kirkkaan valmistaminen uhkaa loppua. Keittäminen saattaa päättyä, koska yrityksen omistaja eläköityy ja uutta jatkajaa ei ole löytynyt. Kiteen Pontikalta on 17 vuoden ajan lähtenyt lähtenyt miljoonia viinapulloja.

Kotimaa

Keittäjä vanhenee, mutta yritykselle ei löydy jatkajaa. Siinä syy, miksi Kiteen Pontikka saattaa lopettaa toimintansa. Yritys on tunnettu Kiteen Kirkkaan valmistuksesta. Omistaja Aate Laukkanen on ajanut toimintaa alas jo kahden vuoden ajan.

– Vuosi sitten minulla oli myynti-ilmoitus yrityksestä. Kyselijöitä oli noin 50. Suurin osa heistä oli työttömiä, jotka olisivat olleet valmiita maksamaan 20 000 – 50 000 euroa.

Koneet ja laitteet maksavat kuitenkin paljon enemmän kuin kukaan kyselijöistä olisi ollut valmis pulittamaan. Kukaan ei ollut niin kiinnostunut, että olisi tullut katsomaan yritystä paikan päälle.

Kiteen Pontikka sai toimiluvat vuonna 1995. 1997 lähti ensimmäinen erä pontikkaa Alkolle. Pontikkaa on keitetty yli 200 000 pullon verran vuodessa. Korkkeja saatetaan kuitenkin kiertää vielä Punkaharjulla, jossa Kiteen Pontikka toimii.

– Jos ei eläkkeellä saa ruokalautasta täyteen, pitää tehdä vielä töitä, miettii Laukkanen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenäsanomalehti Itä-Savo (siirryt toiseen palveluun).