2500 asukkaan kunnassa 50 000 tölkin viikonloppu

Suopotkupallon MM-kisojen järjestäjät tietävät 15 vuoden kokemuksella mitä on tulossa, kun suokansa valtaa pelikentät ja majoituspaikat. Myös kaupat osaavat varautua janojuomien menekistä tunnettuun turnaukseen.

Kotimaa
Jalat uppoavat suohon Suofutiksen MM-kisoissa.
Kaisu Jansson / Yle

Hyrynsalmen kylällä suopotkupallon MM-kisoista (siirryt toiseen palveluun) puhutaan vuoden toisena jouluna, mikä näkyy kaupoissa ja majoituskohteissa.

– Nyt osataan jo tilata makkaraa jo olutta oikeat määrät, eihän sitä silloin aikoinaan tajunnutkaan menekkiä. Ei tänne ihan heti tilaisi yhtä viikonloppua varten paria tuhatta pakettia makkaraa ja 40 000 tölkkiä olutta, sanoo S-market Hyrynsalmen tilausvastaava Johanna Keränen.

– Varmasti menee tölkkimäärä yli 50 000 tuhannen, kun lasketaan Alko ja muut kaupat. Vielä jos lasketaan mukaan siiderit, lonkerot ja muut juomat.

Tänä kesänä 15. kerran järjestettävät Suopotkupallon MM-kisat pelataan Vuorisuolla, joka sijaitsee myös naapuripaikkakuntien kannalta hyödyllisellä paikalla.

– Se tarkoittaa, että majoituspaikat Hyrynsalmelta ja isoimmasta 1000 petipaikan Ukkohallasta varataan loppuun jo vuosi etukäteen. Mutta pelaajien iso määrä tarkoittaa, että porukka yöpyy 150 km säteellä, summailee turnauskoorninaattori Miia Huovinen.

Korjaus 18.7.2014 klo 7.02: Korjattu otsikon lukua: 50 000 tuhannen tölkin -> 50 000 tölkin.