1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Riihimäki

Puolustushallinto pitää Riihimäen varuskunta-alueen – kaupunki ei saakaan uutta rakennusmaata

Riihimäen kaupungin tuska uusien asuntoalueiden etsimisessä kasvaa. Kalmun alueen kaavoittaminen on ollut jo pitkään jäissä. Nyt myös kaupungin haikailema etukasarmin alue on putoamassa pois suunnitelmista. Puolustushallinto tarvitsee jatkossakin koko Riihimäen varuskunta-alueen omaan käyttöönsä.

Riihimäki
Riihimäen Viestirykmentin kyltti
Ville Välimäki / Yle

Toiveet Riihimäen varuskunnan eteläosan saamisesta uudeksi asuntoalueeksi virisivät muun muassa sen jälkeen, kun alueella oleva ampumarata jäi pois käytöstä. Kylmää suihkua kaupungin niskaan tuli kuitenkin, kun maavoimien esikunta oli pyytänyt keväällä lausuntoa alueella toimivilta puolustushallinnon edustajilta. Ne tarvitsevat aluetta jatkossakin omaan käyttöönsä. Alueella toimivat muun muassa Panssariprikaati, Puolustushallinnon rakennuslaitos ja Millog Oy.

Elektronisen sodanäynnin erikoiskoulutusta

Panssariprikaati tarvitsee Riihimäellä varuskunta-aluetta elektronisen sodankäynnin erikoiskoulutukseen, kertoo prikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi.

– Vaikka peruskoulutuskauden koulutus Riihimäeltä siirtyy Parolannummelle, elektronisen sodankäynnin ja viestialan erikoiskoulutus säilyy edelleen Riihimäellä. Meidän näkökulmasta eteläistä aluetta tarvitaan, koska pohjoinen alue on siinä määrin tiukkaan rakennettu, että siellä ei mahdu joukkojen harjoituksia pitämään.

– Sen lisäksi Riihimäen varuskunta-alueella on paljon kalustoa varastoituna. Sinne jäisi joka tapauksessa puolustusvoimien rakennuksia ja suoja-alueita, lisää Järvi.

Puolustushallinnolla on Riihimäen varuskunta-alueella yli 600 työpaikkaa. Lisäksi Panssariprikaatin alaisen elektronisen sodankäynnin keskuksessa koulutetaan yli 200 varusmiestä. Riihimäelle he saapuvat Hattulan Parolannummella annetun kahdeksan viikkoa kestävän peruskoulutuksen jälkeen.

Lue seuraavaksi