Rokkari Jussi69: Tyhmät ja töitä tekevät menestyvät

The 69 Eyesin rumpali Jussi69 on menestynyt muusikko. Menestys ei kuitenkaan ole tullut helpolla. Hänen mukaansa se vaatii paljon yritystä ja hieman tyhmyyttäkin.

Kotimaa
rokkari Jussi69
Päivi Meritähti / Yle

– Menestys vaatii hullun rohkeutta. Pitää olla vähäsen tyhmä, jotta juoksee seiniä päin. Ei saa kuitenkaan olla liian tyhmä, sillä jos juoksee samaa seinää päin kolmatta kertaa eikä ole vielä oppinut sitä kiertämään, niin sitten on oikeasti tyhmä, toteaa Jussi69.

Rokkari Jussi69 on ollut julkisuudessa yli puolet elämästään. Julkisuutta ei kannata hänen mukaansa sekoittaa menestykseen.

– Muksuilla on hämärtynyt käsitys julkisuudesta. Nykysukupolvi haluaa olla televisiossa ihan muuten vain. Tietyissä asioissa julkisuus voi auttaa, mutta menestys on ihan jotain muuta.

"Menestys on vapautta"

Jussi69 muistuttaa, että menestys ei aina ole taloudellista.

– Itselläni ei ole kesämökkejä ja autotalleja ynnä muita. Mielestäni menestys on sitä, että elät sellaista elämää, minkälaista haluat elää. Saan tehdä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Se on menestystä.

"Julkisuus on keino menestyä"

Jussi69 sekä 60 vuotta julkisuudessa ollut Lenita Airisto osallistuivat tänään Porissa keskusteluun, jossa pohdittiin saako Suomessa menestyä. Airisto on menestynyt julkisuuden henkilö. Julkisuuden roolin hän kokee lähinnä keinona menestyä.

– Itse pyörin kuin herne julkisuudessa, mutta en ole joka paikassa. Julkisuudella pitää olla joku merkitys. Jos on julkisuudessa vain julkisuuden vuoksi, niin se tie on hyvin lyhyt, hän toteaa.

Airisto uskoo, että hän on pystynyt hyödyntämään julkisuuttaan monien tärkeiden asioiden ajamisessa.

– Olen käsitellyt julkisuudessa esimerkiksi naisten asemaa, yrittäjyyttä ja suomalaista työtä. Julkisuus on auttanut minua tuomaan näitä tärkeitä asioita esille.