1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmo Oy rakentaa uuden kuivaamon

Uusi kuivaamo lisää kuivauskapasiteettia vajaalla kymmenellä prosentilla. Toimitusjohtajan mukaan investointi on yksityiselle sahalle merkittävä.

Puukuivaamo
Neliön muotoisia lautoja kasassa.
Kaisu Jansson / Yle

Kainuulainen yksityinen saha Kuhmo Oy investoi uuteen sahatavaran kanavakuivaamoon. Toimitusjohtaja Tommi Ruhan mukaan investointi lisää kuivauskapasiteettia noin 30 000 kuutiometriä, mikä tarkoittaa vajaan kymmen prosentin lisäystä viime vuoden kapasiteettiin.

- Tämä mahdollistaa tuotannon kasvattamisen, turvaa meidän kilpailukykyä ja vahvistaa työpaikkojen pysyvyyttä. Kuivauskapasiteetti on ollut tuotannon pullonkaula. Tämä on meille merkittävä investointi, sanoo toimitusjohtaja Ruha.

Ruhan arvion mukaan tilausten määrä kasvaa välillisesti.

Kuivaamo on valmis ensi keväänä

Kuivaamon lisäksi Kuhmo Oy:n saha-alueelle rakennetaan uusia varastokatoksia ja kunnossapidon tiloja. Investoinnin kokonaiskustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa. Investoinnilla ei ole välittömiä vaikutuksia henkilöstön määrään.

Rakennustyöt aloitetaan Ruhan mukaan tämän kesän puolella ja kuivaamon on tarkoitus olla valmis maaliskuussa 2015.

Kuivaamon toimittaa suomalainen Heinolan sahakoneet Oy. Kuhmolainen Maanrakennuksliike Alpo Heikkinen Oy vastaa kunnossapidon tilojen purku- ja rakennustöistä.

Lue seuraavaksi