1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suviseurojen valmistelut ensi vuodelle on jo aloitettu Söderfjärdenillä

Vaasan seudun rauhanyhdistys on aloittanut Suviseurojen valmistelut ensi kesän suurtapahtumaa varten. Vaikka suviseuroille rakennetaan peltoaukealle omavarainen kaupunki, on juhlilla järjestäjien mukaan vaikutusta myös Vaasan seudun talouteen.

Vanhoillislestadiolaisten suurtapahtuma Suviseurat Pyhäjoella 29. kesäkuuta 2014. Kuva: Kati Jurkko / Yle

Vanhoillislestadiolaisten suviseurat järjestetään Vaasassa ensi vuoden kesäkuussa. Järjestelyistä vastaava Vaasan seudun rauhanyhdistys on aloittanut tapahtuman valmistelut Söderfjärdenin alueella. Paikalle rakennetaan omavarainen kaupunki noin 80 000 juhlavieraalle ja alue on lähes kahdensadan jalkapallokentän kokoinen.

– Peltopinta-alaa käytössä on 185 hehtaaria, kertoo Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Tuomas Linna.

Rakennusten pystyttäminen Söderfjärdenin peltoaukealle alkaa ensi vappuna. Suviseuroilla on lisäksi merkittävä vaikutus lähialueen talouteen.

– Tapahtumakaupungista rakennetaan omavarainen eli sieltä saa ostettua kaikkea, mitä tapahtuman aikana tarvitsee, mutta ilman muuta tapahtuman taloudellinen vaikutus näkyy myös lähiseudulle meno- ja paluumatkoilla, Linna toteaa.

Linna uskoo, että moni suviseurojen osallistuja haluaa myös viettää muutaman lomapäivän lähialueella. Alueen linnustoa on tutkittu tapahtumaa varten, ja suurtapahtuman vaikutusta linnustoon tutkitaan myös vuosi tapahtuman jälkeen.