Valuutta vaihtuu Helsinki-Vantaalla pian automaatin avulla

Lentoaseman uudet vaihtoautomaatit mahdollistavat valuutanvaihdon jatkossa vaikka keskellä yötä. Ensi vuonna käyttöön otettavat automaatit eivät kuitenkaan syrjäytä jo olemassa olevia perinteisiä rahanvaihtopisteitä.

Kotimaa
Helsinki-Vantaa lentoasema
Finnavia

Finavia kehittää parhaillaan Helsinki-Vantaa lentokentän palveluita. Yhtenä osana uudistusta kentälle ilmestyy ensi vuoden aikana uudet valuutanvaihto- ja käteisautomaatit. Uudistuksen uskotaan tekevän matkustamisesta entistä joustavampaa, kun valuuttaa voi jatkossa vaihtaa ympäri vuorokauden.

Itsepalveluautomaatit eivät syrjäytä nyt käytössä olevia palvelupisteitä, vaan matkustajat saavat jatkossa valita, kummalla haluavat asioida. Lähivuosina myös osa palvelupisteistä tulee saamaan uuden ilmeen.

Valuutan vaihto on yksi lentoaseman tärkeimmistä palveluista, koska Helsinki-Vantaa toimii merkittävänä vaihtoasemana sekä Euroopan ja Aasian välisen liikenteen solmukohtana.

Finavia kilpailutti Helsinki-Vantaan lentoaseman valuutanvaihtopalvelut ja päätyi jatkamaan sopimusta nykyisen palvelutarjoajan ChangeGroupin kanssa. ChangeGroup vastaa jatkossa sekä uusista valuutanvaihto- että käteisnostoautomaateista.

ChangeGroupilla on yhteensä yli sata toimipistettä 12 maassa ja yli 20 vuoden kokemus valuutanvaihtotoiminnasta Suomessa. Yhtiö laajentaa toimintaansa erityisesti Euroopan ja Pohjois-Amerikan johtavilla lentoasemilla.